tisdag 22 februari 2011

Flygfän i skafferiet

Fjärilar i skafferiet? Hm,städade ur skafferiet och slängde gamla varor. Trodde jag blivit av med dem. Men idag var det dags igen-nya äckliga flygfän! Googlade lite och hittade dessa små darlingar: Mottfjärilar!!!
Bläääh!
Är det någon som har erfarenhet av dem??

11 kommentarer:

Kicki sa...

Nej, nog för att vi har haft massa konstigt men inte det där! Vi hade besök av skalbaggslarver ett år och då var det tydligen ett sånt år! Äckligt var det! Hoppas de försvinner snart! Kram

imse sa...

Nej, sådana har jag inte sett. Man kan placera ut lagerblad i skåp och lådor, då lär djuren hålla sig borta.

Kram

Anne-Lie sa...

Nix men jag hade ringt Anticimex!

Marie sa...

Jag får rysningar av att bara kolla på dom.
Jag tror dock att de är ganska så vanligt att man hittar sånt i skafferiet.
Hoppas att du fått städa bort dom.
Kram

Mia S sa...

Ja usch !
Jag slängde allt och skurade med klorin. Sen la jag alla nyinköpta varor i ett annat skåp tills jag var säker på att alla larver som kryper undan var kläckta och skurade igen innan jag stoppade in (nya)varorna (som fick ligga i platspåsar med klämma ett bra tag. Havregryn var det nog som tog med dessa kryp hem till mig från början.
Kram kram !

Anna sa...

Har aldrig sett, dom små larverna såg ju inte så roliga ut innan dom flyger.

Du undrade över conversen, kika in på ellos, ofta får man 50% på en vara och de gäller på converse men inte på andra märkesvaror.
Så då får man för halva priet, kanonköp! Har en order på vita inne som levereras i mars och gråa köpte jag förra året :)
Kram

Eva sa...

Nä, har inte sett sådana innan. Hoppas du får bort dom och att dom inte kommer tillbaka.

Ha en bra onsdag!Kram Eva

Anni sa...

Många kusar har jag, men inte just de där. Bara att rensa bland torrvarorna! Vet att hela muskotnötter ofta gillas av små kryp.

Ringa Anticimex är ingen vits, det de sprutar ut är ju giftigare än någon skada krypen kan göra! Dessutom är medlens verkan kortvarig och hjälper inte mot nästa smittade påse du bär hem...

Anna sa...

Nejmen usch.. Hoppas att du blir av med dom snabbt!

4U2 sa...

Ja tyvärr! Vi trodde vi blivit av med de men de återkommer. Vi fick kasta allt i skafferiet förra året och göra rent. Sedan dess har vi plastmojänger som håller påsar såsom havregryn , ris och socker stängda för de är väldigt snabba att ta sig in där de vill vara ... omöjligt att bli av med sa Anticimex. Så numera är vi och kollar i skafferiet för jämnan. Se till att döda varenda fjäril ni ser (alltså mottfjäril!).

Unknown sa...

Även jag ringde Anticimex. Han var helt ointresserad. Jag började kolla skafferiet direkt. Larverba fanns även i oöppnade mjöl, havregryn och andra påsar. Larverna kröp ut och såg dom i massor i kökstaket. Tog stark ättika i sprayflaska och sprutade på larverna. Dom rulla ihop sig och föll ner. Sedan sprutade jag i skafferiet. Använde munskydd och skyddsglasögon. Hade fläkt o fönster öppet.då utvecklades larver i skafferiet toll flugor direkt.fy sjutton. Skulle filmats. Tre dagar gjorde jag samma procedur. Rengjorde allt jag kunde varje gång och tvättade efter med ättika + rödsprir
Ett helvete. Nu efter tre fyra ggr , ser jag endast enstaka.dom får direkt ättiksyra och ny rengörng anfä de sist klorin i sprayflaka. Är tomt i skåpet än. Avvaktar. Ger mig inte. Kan inte Antisimex så finns ingen annat råd än slv kämpa envist.