måndag 6 maj 2024

Förberedelser för Malmö och måndagsselfie

Idag var det dags att få lite manikyr inför ESC i Malmö, tyckte att gult och blått passade ;-)

Resväskan börjar fyllas med boor och glitterkläder...samtidigt som jag försöker lyssna på de 38 bidragen! 

Klimakteriehäxans måndagsselfie handlar idag om jobbet.

1. Hur tidigt i livet visste du vad du ville bli? 

Det visste jag inte! Halkade in inom vården ,för det var där det fanns jobb.

2. Fanns det en förebild som påverkade ditt yrkesval?

Nej, det kan jag inte påstå.

3. Har du fått sparken någon gång?

Nej, ingen risk inom vården att bli sparkad!

4. Hur ofta har du bytt jobb?

Har faktiskt jobbat inom regionen i 45 år i år ( började på ett ålderdomshem inom kommunen i Hofors innan jag flyttade ner till Stockholm och regionen satte klorna i mej!) Har under min karriär jobbat som sjukvårdsbiträde, vidare till sjuksköterska och till slut barnmorska, så inom regionen har jag bytt jobb ett par gånger. 

5. Skulle du välja samma yrke igen om du fick chansen?

Är stolt att jag vidareutbildade mig till barnmorska och har ju varit med om fantastiskt många födslar under mina år som barnmorska, men arbetsmiljön har ju varit tuff många gånger, så det vete tusan om jag skulle välja samma yrke? 
Hade jag orkat plugga som ung så hade jag nog valt något annat...t.ex veterinär! Men är glad att jag jobbat med människor, för det ger ju så mycket.

6. Skulle du rekommendera unga att gå i dina fotspår? 

Nej, vet inte hur många gånger vi har demonstrerat och försökt göra våra röster hörda för bl.a bättre arbetsmiljö och högre löner, och det händer inte mycket. Stressen på jobbet, och all övertid som man jobbar är inte kul.


 

söndag 5 maj 2024

Skyltsöndag


 Börjar dagens skyltsöndag som bloggkompisen BP håller i med denna skylt, idag är det nämligen den internationella barnmorskedagen!

Sen ett collage från fredagens bokcirkelträff där vi diskuterade denna bok...
Folk som sår i snö. En annorlunda bok som jag gav 3 av 5 stjärnor, tyckte den var tråkig i början, men blev sen fast! En bok om socialrealism som ändå författarinnan lyckats få in mycket humor i !


VINNARE AV ÅRETS BOK 2023!

Ingen ska komma och berätta för Máriddja när hon ska dö och ingen kan dra ur 85-åringen sanningen om cancerdiagnosen hon fått.  

Särskilt maken Biera måste hållas ovetande. Den enda hon kan anförtro sig åt är Siri, en växeltelefonist i den nya telefonapparatmaskinen som gubben skaffat bakom hennes rygg.

Kajs mamma är död utan att ha yppat sin hemlighet. Kan Norrbotten ge Kaj en plats att slå rot och kommer Mimmi våga be honom om det hon längtar efter mer än allt? För sägnen säger att ingenting får kallas vid sitt rätta namn för då kan allt gå förlorat.

Det börjar med andra ord bli hög tid att tjuvskjuta en älg. Och tända på en lada.

TINA HARNESK (född 1984) arbetar till vardags som biblioteksassistent och bor på ett berg utanför Arvidsjaur med sin man och barn. Hon är uppvuxen i Jokkmokk. Folk som sår i snö är hennes debut.

 

"Med en alldeles egen ton kärv, rolig, sorglig, vacker och med en 85-årig hjältinna att älska!"

- Ur juryns motivering, Årets bok .

Härliga skyltar som jag kan relatera till, inte minst idag när vi hade lilla familjen och yngsta sonen med flickvän här på middag ( vi beställde hem pizza och sushi, perfekt denna söndag när min man jobbade halva dan, och farmor Susjos var lite trött efter en hektisk helg) 
Farmor var verkligen favoriten idag för Samuel, de andra vuxna hade inte en chans, tyvärr fick jag knappt bära på lillebror för Samuel!  Vi har lekt idag ,Samuel och jag, med alla bilar och med fammos dalahästar.  När pappa sen satte på Samuel tröjan när de skulle hem så tog han av sig den igen, för det var "fammo" som skulle sätta på tröjan! ;-) Lilla hjärtat!

Ny vecka på gång, och inte vilken vecka som helst, nu börjar Eurovision Song Contest veckan!!! Vi flyger till Malmö samma dag som semifinal 1 sänds, dvs på tisdag, så jag har hela måndagen på mig att packa! 


lördag 4 maj 2024

Städdag på landet och "hoppa på tåget"

 
Idag var det dags för städdag på landet i Norrtäljetrakten, såklart hade jag svårt att sova då jag skulle upp i arla morgonstund. Min man jobbar, så jag tog pendeln till Norrviken där jag fick skjuts upp till landet av svägerskans dotter med man, och så ljuvligt var ju att jag fick träffa katten Killen , som vi varit kattvakt åt! 

Vi blev ett gäng på 5 personer som krattade och fixade på tomten, och hjälpte till lite i föreningen.

Vilken strålande dag vi fick med sol och värme, grillade korv och drack kaffe och bullar utomhus.
Var väl värd en mjukglass på vår väg hem sen. 

Åke är vår lokförare i temat "Hoppa på tåget" idag är ordet "vårblomma"

En vårblomma för mej är detsamma som för Åke, för visst blir man glad när man ser årets första tussilago! Numera får de stå kvar ute, men visst har jag plockat tussilago och ställt i små äggkoppar.




 

fredag 3 maj 2024

Färgsprakande fredag



Lillasyster håller i "färgsprakande fredag", och jag letar i arkivet och hittar denna bild från Zakynthos, nog är den färgsprakande och magisk vacker!
Mera blått från arkivet, här är vi i Berlin på detta fantastiska hotell med ett jätteakvarium! För inte så länge sedan sprack det, och ni kan ju ana vattenmassorna, som tur var kom ingen till skada, ja förutom alla fiskar då!
Avslutar med denna färgsprakande bukett blommor i solens sken.

Natten på jobbet blev hektisk, ändå har jag bara sovit fyra timmar nu. Snart ska jag ge mej ut på cykeln igen, dags för bokcirkeln att träffas, denna gång samlas vi hos väninnan som bor i Solna.
 

torsdag 2 maj 2024

Sovtorsdag


 Det är inte skyltsöndag, men bjuder ändå på denna bild! Sovtorsdag efter en rimlig natt på jobbet. Nu är jag redo för natt nr 2, och minsann kan jag cykla till jobbet, våren med lite värme är äntligen här!

onsdag 1 maj 2024

Sköna maj välkommen


 Sköna maj välkommen! En riktigt lång sovmorgon blev det idag, vaknade lagom till lunch. Men det gör inget, för jag ska ju jobba i natt!

Strålande väder även idag, så jag tog en promenad runt Råstasjön, vid MoS så blommande träden.
En svan som hade hoppats få lite mat av mej...
..och ett gäng ankungar fick jag också se på min runda. Så skönt att vi äntligen är inne i maj månad, och en hel del festligheter som väntar...!!


Valborgsmässoafton


 Kors i taket så är jag ledig i natt, och kan fira lite denna Valborgsmässoafton. Vi var bjudna till våra goda vänner och tillika grannar här i Solna denna ovanligt varma och soliga kväll. Så trevligt att träffas, vi blev sex glada vänner som sågs. Bubbel och massa prat, sen en god middag. Nu är klockan kvart över två på natten och vi har just kommit hem, verkligen en lyckad och trevlig Valborgsmässoafton!

Tack snälla Y och T för en toppenkväll!