måndag 28 oktober 2024

Glad måndag


 Visst håller jag med texten på bilden ...
..så idag är jag glad att jag fick sova ut ordentligt, komma ut på en joggingtur och få lite ljus och frisk luft, en glad måndag alltså, Caritas tema.  I kväll stundar ett pass på jobbet igen, mindre glatt...men jag kan ta bilen till jobbet, alltid något!

söndag 27 oktober 2024

Skyltsöndag

Skyltar med dagens middag denna skyltsöndag som BP håller i. Bjöd hit lilla familjen och yngsta sonen med flickvän på rökt lax-lasagne och en vanlig (knorr)lasagne. 
En knäckig äppelpaj med vaniljsås blev det till dessert, underbart att få träffa alla, inte minst barnbarnen, så vi har haft full fart här hemma, min man som har jobbat i helgen hann också hem och hann träffa alla.
 
Mera skyltar, denna är ju högaktuell då vi idag ställer tillbaka tiden en timme (gudskelov att jag inte jobbade i natt, en timme till är supertufft att jobba), min man fick en timmes sovmorgon i morse i alla fall.

Lite kul skyltar från nätet...

En rolig och intensiv helg är snart tillända, nu stundar en vecka med en hel del nattjobb, men snart semester igen!

lördag 26 oktober 2024

Hoppa på tåget : Grillminne 2024

Idag hänger jag på lokförare Åkes "hoppa på tåget" tema, idag ska vi ta oss an ett grillminne för i år.

Jag tänker direkt på den trevliga middagen med grillat hemma hos kollegan i den finska skärgården ,dit vi från Järvsögänget åkte i september och hälsade på, grillade grönsaker, halloumi och fläskfilé som hennes make så fint grillade, och på bilden syns också traktörpannan med alla kantareller som vi hittade, mums! Ett fint grillminne från 2024!


Lägger till en suddig bild från igår, vi ville ju ha en selfie med vår DJ Gloria där i bakgrunden på Café Opera, vilken härlig musik hon spelade, vi dansade och svettades, värre än på ett jympapass! Känns i fötterna idag , då man hade lite höga klackar på fötterna!

Bl.a dansade vi till den här låten : Ballroom Blitz med Sweet, vilken nostalgi!!!!
 
 

fredag 25 oktober 2024

Fem en fredag och Café Opera!


 Fem en fredag med Elisamatilda har idag temat : bokstavsläxa

1. Vad använder du i din närhet som börjar på S?

Spray, närmare bestämt hårspray som jag snart ska använda inför kvällen.

2. Vad har du många av som börjar på E?

Elektriska prylar...

3. Vilket land eller stad skulle du vilja besöka på bokstaven M?

Varför inte Monaco, har inte varit på den franska rivieran!

4. Vad köpte du senast som börjar på K?

Jag är en stor Keso- ätare.

5. Vilket djur på bokstaven L tycker du är mest fascinerande?

Leoparden är ju ett otroligt vackert och mäktigt djur.

Nyss hemkommen från en helkväll med kollegorna , vi har dansat oss svettiga på Glorias Disco på Café Opera minsann, har lite ont i fötterna nu! Gloria är en disc-jockey på 80år som spelar gamla discolåtar för oss över 50, du måste alltså vara 50 år för att komma in! En härlig kväll med en massa bra musik för oss!


Först åt vi middag på "Vau de ville" på Norrmalmstorg.


Sen var det dags för ett fullsatt Café Opera och disco!!!

Skål efter tre timmars sömn idag!

Vi var tvungna att sitta en stund också...

Disc-jockeyn Gloria, vilken panterkvinna!
..och pantertanterna! Klockan halv elva slutade Gloria att spela ( hon började redan kl 17.30) då blev det vanligt disco , och den musiken var tuff för mina öron, så då valde jag att åka hem, svettig, nöjd och belåten efter en helkväll!


torsdag 24 oktober 2024

Tråktorsdag

Tog igen sömnen idag, och gav mej sen ut på en joggingtur....
Man kan säga att det var en del löv på marken...
...och mer löv kommer det att bli! Tråktorsdag idag, KajsaLisas tema, och jodå...en natt på jobbet har jag att se fram emot, så det blir en cykeltur snart i mörkret.


 

onsdag 23 oktober 2024

Utbildningsdag

Det blev bara få timmars sömn i natt, men en intressant dag gjorde att jag höll mig vaken. Bl. a en föreläsning av Anna Tebelius Bodin som hette "Att leda sig själv med hjälp av hjärnan" , mycket intressant! Eftermiddagen ägnades åt amning, också intressant eftersom jag numera ägnar mina jobbnätter åt en hel del amning!
 
Promenerade hem i skymningen, skönt med en promenad då man suttit still hela dagen. Den fina buketten som vi fick i lördags står sig så fint ännu! 

tisdag 22 oktober 2024

Lycklig tisdag

Idag var det dags för ett besök hos barnbarnen på Vendelsö. Min man kom hem tidigt, så jag kunde ta bilen dit, och hann följa med till förskolan och hämta Samuel. På vägen hem hann vi med att besöka två lekparker och gungade lite. Hemma var det dags att leka med bilarna och läsa den nya boken som jag hade med mig om Bojan som körde ambulans, den var uppskattad, tror vi läste den fyra gånger. Lillebror börjar bli snabb på golvet, kryper på sitt sätt snabbt fram och vill väldigt gärna ha brorsans bilar, vilket inte uppskattas så mycket av storebror!

En härlig dag på Vendelsö, i morgon väntar en utbildningsdag, och det där att gå upp i ottan är ju inte min grej, vi får se hur det går i morgon, eller framför allt, kommer jag att sova något i natt?!
 

måndag 21 oktober 2024

Glad måndag

 

En glad måndag, Caritas tema,  för jag är ledig nästan hela dagen, hade en inbokad tid idag  bara, som var obligatorisk :praktisk brandövning , som förstås var på KS område. Har gjorde den förut, men det var många år sen! Vi fick släcka en docka med en brandfilt, och släcka en eld med en  brandsläckare, en nyttig övning som nu är gjord. Tog ett foto när jag cyklade hem, många löv på marken nu, man får cykla försiktigt!

Dagen avslutades med ett coreflex pass på F&S , en bra dag. I morgon vill jag hälsa på lilla familjen!

söndag 20 oktober 2024

Skyltsöndag


 Efter mycket om och men tror jag att jag har lyckats publicera den fina filmen som kompisen T har gjort om vår vecka i Grekland här i september, med musik till och med!  Tycker den passar bra denna skyltsöndag, som BP håller i.


En skön söndag med lååång sovmorgon, men orkade sen åka till F&S för ett jympapass. I morgon står det brandövning på schemat!

lördag 19 oktober 2024

Champagnekväll

Efter en lugn natt på jobbet så väntar en ledig lördagkväll. Vad passar bättre än att få bjuda sina vänner på champagne! Min man fick en jätteflaska med Pol Roger ( 1,5 liter!) när han fyllde år i maj, den ville vi dela med oss. Y och T ville gärna komma och smaka den med oss. Började med lite chips och en dip på smetana, gräslök, citron och rödlök, passade bra med champagne till.
Inga problem att dricka ur denna flaska!

Sen blev det lasagne med rökt lax och spenat, och vi fortsatte med champagnen!
Fick en underbar blomsterbukett med ljuvliga rosor! Vilken trevlig kväll vi fick. T har gjort en sån fin film från vår vecka i Grekland, den hoppas jag att jag kan visa i morgon!


 

fredag 18 oktober 2024

Fem en fredag

En bra natt på jobbet, stannade till på bron med cykeln och tog en bild på morgontrafiken på E4:an, den står aldrig still!
 
Ser ut att vi får tårta i natt, det är den internationella amningsveckan!

Elisamatildas fem en fredag har idag temat : Nya ting

1. Vad är den senaste teknologin du testat?

  Visst kan man väl säga att jag har det senaste inopererat i mitt huvud : ett cochlea- implantat som gör att jag kan höra!

2. Vilken plats var den senaste du besökte för första gången?

Leos lekland i Barkarby  ;-D

3. Vad var den nyaste bok eller film/serie du läst eller sett?

Har just läst ut "Tranorna flyger söderut" av Lisa Ridzén, som också blev årets bok 2024 på Bokmässan i år.

4. Vilken händelse i ditt liv hade du gärna upplevt på nytt?

Måste nog vara när jag nykär fick uppleva New York för första gången.

5. Vad är nytt i ditt hem?

Min man köpte nya snygga assietter på Ikea till sin födelsedagsfest i maj månad, kan det vara det nyaste tro? 


Strax dags för natt nr 2....

torsdag 17 oktober 2024

Torsdagsaktiviteter

Vädret var det inget fel på idag, strålande sol på min jogging/lunka runda idag.

Perfekt att få maten hemkörd från ICA online också, det gjorde att jag hann ut på en joggingrunda istället för att invänta att min man kom hem med bilen efter sitt jobb, och åka och handla.

Nu är det dags för 2 nattpass igen!
 

onsdag 16 oktober 2024

Date på söder


 Så var det äntligen dags att träffa gamla barndomskamraten Lena och bli bjuden på middag då jag nyss fyllt år, vi ses 2 ggr om året och bjuder varandra på middag i samband med våra födelsedagar. Lena fyller på våren och jag på hösten, så vi sprider ut våra träffar bra under året ;-)
Idag blev det tapas på Exit som ligger på Götgatan på söder.
Hur gott som helst! Jag tog : ATÚN TOSTADO : Halstrad sesamfrö panerad tonfisk, limecréme, sjögräs.
CERDO :Asiatisk fläsksida, soja, chili, sesam olja, ingefära, koriander.

DULCES FRITAS : Sötpotatis pommes, chilimayo.

Allt smakade fantastiskt gott.

Min kompis valde lite annat gott...

En kaffedrink efter maten blev vår dessert...



Tiden bara rusade fram, och inte hann vi prata klart, fast vi satt där från kl 17 till 23!!!!
Glömde tyvärr att ta med min minimikrofon som jag kan sätta på den andra personen som jag pratar med, men det gick skapligt bra ändå med ljudet, trots hög musik och mera folk som kom under kvällen.

Vandrar via Medborgarplatsen till pendeltåget vid Södra station, och är hemma snabbt...

Nöjd och belåten efter en trevlig kväll!

tisdag 15 oktober 2024

En fin tisdag

Ja, jösses vad jag sov i natt, det blev elva timmars sömn i natt, vaknade utvilad vid 11.30 tiden idag! Det behövdes!  Hann med en skön promenad i det soliga höstvädret innan jag åkte till F&S .

För att åka till Häggvik från Solna som normalt tar 10-12 minuter, så får man i högtrafik vara beredd på att det tar dubbel så lång tid, idag var det rejäla köer, men jag hann precis!

 
En fin ledig dag med tid för återhämtning , i morgon är det dags för en efterlängtad date igen!

Och ett litet meddelande:  bloggen https://dittemitti.se som var bloggarens Dittes blogg, men som hon har avslutat, där har någon kapat hennes bloggnamn! Ditte har inget med nuvarande blogg att göra, så jag som har länkat till hennes blogg har nu tagit bort hennes länk från min sida, gör det du också om du har hennes blogg länkad på din sida.
 

måndag 14 oktober 2024

Glad Måndag


 Verkligen en glad måndag, Caritas tema. Jag och min man är lediga och en heldag med Samuel, kan det bli bättre? Ja, jag önskade att jag hade sovit mer i natt, men hann inte ställa om dygnet efter helgnätterna på jobbet, så jag somnade efter kl 03 i natt, men som tur var så sov Samuel ända till 07.45!

Efter en dag på Leos Lekland är nog vi alla lite trötta, haha! Farmor gillade  bollhavet, Samuel också!

Tiger-rutschbanan var lite läskig i början, tyckte nog både farmor och Samuel, men den blev kul efter ett tag, då ville vi aldrig sluta åka!
Skjuta mjuka bollar var kul...

En måndag förmiddag var det inte många barn där, lunchen intogs i en nästan tom restaurang, perfekt för en hörselskadad farmor!
Sen hem för att leka lite mer med bilarna, läsa sagor, innan vi körde hem Samuel till Vendelsö. Fick med oss goda äpplen hem.  En underbar dag för oss alla. I natt kommer jag att somna ovaggad!