onsdag 7 mars 2012

Curves?

"Curves" har öppnat i närheten av mej, "träning för kvinnor". Är det någon som har testat?
Jo, jag har mitt F&S, där tränar jag ju gratis. Men det är en bit att åka dit. På jobbet så får vi ju varje år pengar till friskvård-tror det rör sig om 1500kr. Jag utnyttjar ju aldrig denna slant, så varför inte prova en annan träningsform tänkte jag,dit det är gångavstånd också! Men jag vet inte jag...är det något som är värt att prova tro?

15 kommentarer:

Anna sa...

Finns i våran lilla stad, har hört att de ska vara bra, har ju FS :)

Tove Kungsholmen sa...

Ligger ett Curves precis bredvid pappa. 30 min, sounds good. Bara kvinnor - fy fan så trist. Man vill ju ha nåt att titta på också. ;)

Tove Kungsholmen sa...

Jag håller mig till F&S. Har jag gjort sen familjegympan -84 och det funkar bra. Men visst, närheten är viktig och skulle det öppna ett Curves vägg i vägg med mig kanske jag skulle tänka om.

Så.

Petra sa...

Har aldrig hört talas om.

Kia sa...

Jag skulle testa en gång - vände i dörren......
Tråkig lokal, trist och burkig musik. Jag vill ha Friskis, olika ledare och rolig musik.
Men tur är att alla gillar olika :)

Ylva sa...

Nej fy vad trist träning, i ring, 30 min... nog måste det finnas ngt roligare enligt mig. Kram

Fru H sa...

Har aldrig testat och "tror" inte riktigt på sånna som marknadsför sig med "träning för kvinnor"...
Har kort på F&S (ej använt ännu igår!) och kör Military Training. Men funderar på ett kort på "Puls och Träning". Obemannat gym med maskiner. För alla. Inte bara kvinnor.

Eva sa...

Kan ju vara värt att prova.

Jag är sådan att jag gärna provar mycket -det är kul!

Kram

nattsyrransphoto sa...

Hmm har aldrig hört talas om det där men det låter ju bra. Och lyckos ni som får hela 1500:- i friskvårdspeng.. Vi får 600:- per år!!! Jag har aldrig utnyttjat det men det kanske är på tiden... Ha det gott. Kram

Jenny Maria sa...

Jag har gått på Curves, det är som en slags cirkelträning, med styrketräningsmaskiner. Varannan "station" är en maskin och varannan är man på golvet (på en sviktbräda) och gör nåt nedvarvning eller kondition - 30 sek på varje.

Fördelen framför F&S är att man inte har några tider (mer än öppettiderna) att passa. Man kommer, går in i cirkeln, kör 30 min (i Häggvik vid Beijers är det 2½ varv) och sedan stretchar man. Ett "pass" tar ca 45 minuter.

Maskinerna är såna som man inte behöver ställa in eller lägga till/ta bort vikter på. Du själv styr motståndet (vikten) beroende på hur snabbt du gör rörelsen - ju starkare du är desto fler repetitioner hinner du göra på 30 sek.

Det är helt OK träning tycker jag - särskilt om man har svårt att träna en exakt tid och/eller om man inte har så mycket tid. Jag kom aldrig igång riktigt - har bara gått sporadiskt - så att jag "såg nåt resultat" men det är absolut ett alternativ till allt annat.

Mallan sa...

Prova kan man väl alltid göra! :-)

Shamrock sa...

Ingen aning!

Solen sa...

Men Sussie!! Det är ju där i Häggvik som jag tränat tre ggr i veckan o fått hjälp att "losa" 40 kilo!!!!! Med uthållighet funkar allt!! Aldrig "dissa" nåt man aldrig provat!!

Kram, Solan

Västgötskan sa...

Vårt friskvårdsbidrag får användas även till massage. Kanske något du vill kolla upp? :-)

UlleBulle sa...

Tror vi har 2000.... på år...aka 1000 termin, men kära värld, NYTTJA. Det gäller ju på simhus och massage typ... Kolla intranätet... gäller ju på massa saker. Jag köpte klippkort på ungarnas simskola :)