fredag 11 maj 2012

Mottfjärilar i muslin,kittlar dödsskönt i kistan!

Såg fram emot en god frukost med Saltå Kvarns  musli i min Onaka fil i morse, men istället utbrister jag i ett tjut när jag öppnar påsen (som jag köpte igår) och ser ihopklumpad musli= larver som ska bli fjärilar, och en utvecklad fjäril kryper också omkring där.  Varför skriker du undrar maken som just ätit sin frukost. Jag berättar vad jag sett....och då blir han lite tyst. -Säg inte att du ätit av muslin redan ..säger jag. Jodå,det hade han!......
Jag åkte till Pris-Xa och lämnade tillbaka den fjärilsfyllda muslin odlad biodynamiskt i Järna på Saltå Kvarn, de sa att det inte var första gången varor från just Saltå Kvarn var fulla med ohyra. Hm, bättre med mer kemikalier i maten, eller fjärilar?
De ringde från jobbet idag och undrade om jag kunde jobba i natt istället för nästa fredag, och det är helt okey, så nu laddar jag för hela helgen på jobbet! Tjing!

7 kommentarer:

Ylva sa...

Nej!!! Då borde det ju inte hunnit sprida sig till resten av skafferiet? Men man kan aldrig vara säger...Havregryn verkar vara en stor bov med att få med sig sånt hem..vi fick ju våra i havregrynen..Ha en bra jobbhelg så hörs och ses vi snart, då kanske vi kan ses nästa helg. Kramar

Anne-Lie sa...

Lite extra protein ;-)) Fnissar åt din stackars make för egentligen tycker jag detta låter hur äckligt som helst men kan inte låta bli...

Öbon sa...

Oj då, inte roligt med sådana matgäster.

Jag fick ofta hem, ja,vad kan de heta, vasstandad hårdhudad äcklig svart skalbagge? Jag köper nästan bara eko-varor, bl a från Saltå.
Men i vetemjölet, som inte var därifrån, bodde/bor det små kräk som gärna flyttade ut från mjölpåsen och in i alla andra torrvaror. Numer har jag alltid mjölpåsarna i frysen och peppar, peppar, jag har inte sett en enda vasstandad hårdhudad äcklig svart skalbagge på ett par år.

Mia S sa...

Usch å fy...

Mi+s nya liv och det jag redan levt sa...

verkligen ekologiskt, när sådant händer. lebbigt !

Har de ingen koll alls.

Idag ska jag träffa min förstfödda och enda dotter och mina barnbarn F1 o.F2 Fi fyller 12 år idag F2 8 i Juli. Livet går vidare.

Du får se många liv komma till världen.Måste vara speciellt.

Jag har bara sett en kattunge.

Kram Mi

Hökis sa...

Ouäck:/
*ryser*

Shamrock sa...

Stackars maken... fick han behålla det han redan ätit eller?