tisdag 1 februari 2022

Selfie #5


 Idag, äntligen kunde jag tvätta håret, ta bort bandaget och försöka se hur det ser ut bakom örat, svårt förstås att se själv, försökte ta flera bilder, lyckades sådär. Tror det läker bra, men är lite orolig då jag fortfarande måste ta smärtstillande. Vaknade redan 05.45 i morse och hade ont, men sen har jag klarat mej bra fram till eftermiddagen, så nog går det åt rätt håll.

Idag ska jag ta itu med Klimakteriehäxans roliga Selfie-ordlek:

Alltså kommer här mallen till den femte omgången av SELFIE, tolv frågor och svaren hänger ihop genom att sista bokstaven i första svaret blir första bokstaven i andra svaret o s v.  Bilder behövs helt enkelt inte.

Tolv saker handlar det om. Den första punkten på listan handlar alltid om dig personligen. Sen blir det gott och blandat! Du kopierar och lägger in dina egna svar och är precis så kortfattad eller mångordig som du har lust med! 

1. Där började jag skolan:  Falun

2. Bok: "Nicke Nyfiken" (var den första bok jag kom på som börjar på N !) 
3. Äter gärna: Nudlar ( ska jag bara få ord som ska börja på N?! )

4. Väder: Regn...(är inte så kul, men börjar på R)

5. Konsert: Niklas Strömstedt
 ( sett honom både i Kungsträdgården när han uppträdde 080808, sedan på Södra Teatern och sist men inte minst på Maxim och showen "Strömstedt och Freud-du borde gå och prata med nån" då har han med sig psykoterapeuten Per Naroskin på scenen. Å just ja, även sett hans show på Hamburger börs, jösses så många gånger det blev!) 


En suddig bild från Södra Teatern...

6. Nyttigt: Tomater

7.  Abba-låt: Ring-Ring

8. Färdigmat: Gyros ( Greklands motsvarighet till Kebab, med fläskkött eller kyckling i pitabröd med tzatziki, tomat och lök, mums! )



9. Skrämmande: Skräckfilm! ( glömmer aldrig "Exorcisten" hua!)

10. Roligt för barn: Madicken ( En Astrid Lindgren figur-" Pilutta dej!")

11. Ömtåligt: Nyfödda ( fast det är en sanning med modifikation, för det är fantastiskt vad de klarar av genom att födas i den trånga förlossningskanalen! ) 

12. Grönsak: Aubergine ( eller äggplanta med ett annat ord, jag tycker det är en grönsak, men sanningen är att det är en frukt...precis som tomat, gurka, zuccini och paprika, men idag säger jag att det är en grönsak, gott att grilla! 

Orsakullan fortsätter sin bloggutmaning i februari : 
  1. Första februari idag, vad ser du framemot med månaden?
  2. Idag firar jag att jag har haft körkort i 40  (!) år. Glömmer aldrig känslan när jag fick körkortet i min hand vid Brommaplan efter uppkörningen, som jag trodde att jag inte fått godkänt på!
  3. Ser fram emot när jag ska bli inkopplad med processorn som ska ta emot ljud och omvandla ljudet till signaler som skickas genom huden till mottagaren som jag just fått inopererad!

11 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Hoppas örat läker ordentligt och slutar göra ont!
Jag körde också upp för körkort vid Brommaplan, undrar vilket år det kan ha varit? (står kanske på kortet?)
Niklas Strömstedt är en mångbegåvad kille, fattar att du gillar honom. Det där med nyfödda bebisar, det är ett ständigt pågående mirakel! Att dom håller! Väntar ju i dagarna på vårt barnbarn nr 2, hoppas det snart ska vara över för det är ändå ett äventyr som inte är helt riskfritt.

Paula Merio sa...

Gyros och RingRing har vi gemensamt denna vecka! Värst vad du dejtat med Strömstedt, undrar vad fru Strömstedt skulle säga om det...
Nudlar äter jag mycket, vanlig pasta dissar jag...Visst är barn ömtåliga, egentligen även äldre barn, bör behandlas varsamt!
Aubergine gillar jag men, den kräver så in i baljan mycket olja vid tillagning så den blir så fet!
Förstår att det var skönt att tvätta håret och känna sig som människa igen. Hur länge ska du vänta nu?
Kramen

BP sa...

Glöm inte tjejen, dom har opererat in ett "främmande föremål" på ett minst sagt känsligt ställe. Så att det fortfarande gör ont tror jag nog är normalt. Å man rör sig ju under natten, så du vaknade kanske av att du vände dig på "fel" sida. Men det blir nog bra snart. Det ska vara såååå spännande att följa din reaktion på att äntligen få höra bättre.

Vilket fan av Niklas Strömstedt du är! Du har ju nästan stalkat honom, ungefär som vi som sett alla Neil Young och Lou Reed konserter som de hade i Stockholm.

Å visst är nyfödda "robusta". Läste om bebisen som kom ut så fort att personalen inte hann fånga den. Bebisen störtdök till golvet, men klarade sig utan minsta skada. Ja, den födseln lär varken barnets mamma eller förlossningspersonalen någonsin glömma.

znogge sa...

Så skönt att äntligen kunna tvätta håret igen. Det läker säkert som det ska men smärtan kan nog sitta i ändå.
Det är alltid roligt att få veta lite mer om personen bakom bloggen!

Kram och god kväll!

Geddfish ♥ sa...

Det går framåt, härligt att läsa och jag är så nyfiken, men mest nyfiken är väl du, hur det fungerar med hörseln efter sammankopplingen!
Inte alls konstigt om du har värk. Ingrepp smärtar och särskilt öron näsa hals mun öga.
Kram och godkväll!

Ditte sa...

Så skönt att du är bättre och det ser ju väldigt fint ut. Antar att det tar ett tag innan du vet hur det blir med din hörsel. Men ta smärtstillande så länge du behöver. Ont ska du ju inte behöva att ha.
Jätteroligt att läsa dina svar och jag ser att jag skulle kunnat dela fler av dem. Om bokstäverna passat förstås. "Nicke Nyfiken" vet jag att jag läste för döttrarna och barnbarnen. Nudlar äter jag också i en vietnamesisk nudelsallad eller andra asiatiska rätter.
Niklas Strömstedt gillas och jag såg honom också denna dag i Kungsan. Ser honom gärna igen. (Brukar dock göra det på Hornsgatan men då utan sång och musik)Gyros gillar jag också.
Och visst är Astrid Lindgren an favorit.

Grattis till att du haft körkort i 40 år! En skön känsla kan jag tänka mig att det var när du fick det i din hand.
Lycka till nu med inkopplingen av processorn. håller tummarna.
Varm kram

Orsakullan som blev mamma vid 20 – Dalaliv, finporslin & pudelliv! sa...

Men WOW 40 år är en stor grej att fira, att ta körkort tror jag är något som man aldrig glömmer när man gjorde. :)

Anki sa...

Härligt att du kunde ta bort bandaget och tvätta håret ... och att smärtan ändå avtagit rejält.
Kul att läsa dina svar - och jag konstaterar att jag haft mitt körkort ca 10 år längre än du :)
Kram

Ama de casa sa...

Jag tycker att det ser fint ut där bakom örat. Synd bara att det gör så ont...

Haha! Du är ju rena rama stalkern efter Niklas Strömstedt :-D

Jag tog mitt körkort i januari 1979, men sen en herrans massa år använder jag det bara som id-kort. Har fått nytta av det mer nu på sistone när dom vid restaurangbesök vill se id när man visar sitt covidpass. (Fast alla restauranger kräver inte id, och då blir covidpasset ganska meningslöst tycker jag).

När det gäller Exorcisten delar du och jag samma upplevelse...

Förstår att du längtar efter att bli inkopplad! Ska bli spännande att följa fortsättningen.
Kram

Annika sa...

HIHI!! Brommaplan!! Då fick du minsann köra genom Stockholms värsta rondell!
Ja, visst är det frihetskänsla med körkort.
Tog mitt kort här i US.

Ditt öra ser så bra ut, du ska se att det läker precis som det ska. TACK och lov för värktabletter!!


Gillar också Niklas S. Jättemkt. Hans Sommarprogram i somras var helt klart en av de bästa på hela sommaren!!

Kramar!!

Vilt og vakkert sa...

Heisann, kjempebra selfie og lykke til med å få en form for hørsel tilbake, håper det blir som det skal - krysser fingrene for deg. Ha en fin kveld ;:OD)