torsdag 19 april 2012

19-årig ung man söker jobb!!!


Idag har jag haft en vilodag. Ventilation och sotningstjänst har varit här idag och kollat ventilationen, som funkar som den ska. Klippt håret på yngsta sonen ( ja med en klippmaskin), som inte har något jobb ännu...hm....
De ringde från ett bemanningsföretag idag som bemannar på dagis, och han var välkommen att söka igen när han fått erfarenhet! Hur får man det om man inte får börja jobba ens??? SUCK!
Ja, det är inte lätt för ungdomar idag att få jobb...vad ska han göra??? Tips någon?

Linas matkasse bjöd idag på köttfärsfyllda bifftomater med morotssallad och pasta, helt okey.

Inatt ska jag jobba igen en natt för en kollega,en singelnatt- helt okey, så skönt att få vakna i morgon och det är fredag och jag är ledig!

11 kommentarer:

Västgötskan sa...

Nej, det är verkligen inte lätt. Min lillebror är i samma situation... :-(

Har han pluggat till något? Annars är det nog det bästa egentligen. (Men det kan vara svårt ändå, beroende på utbildning).

Ting sa...

Sök jobb på ICA eller Konsum!
Där brukar man inte behöva någon erfarenhet, man blir upplärd.
Visa intresse för mat och försäljning bara.
Rätt bra lön är det också!
Skynda, skynda!

4U2 sa...

Mmm det där ser gott ut! ;)

Susanne sa...

Håller med, hur ska de unga kunna skaffa sig erfarenhet när ingen vill anställa dem.

Fröken Blund sa...

åh vad jag önskar att du fick skriva om ditt jobb, shit vilka grejer du måste ha att berätta!!! Och du. När vi anställer folk, så ser vi verkligen riktigt positivt på dem som har jobbat på MC Donalds tillexempel, för att det innebär att man är tålig. och sen håller jag med Ting här ovan: Ica, eller nån sån affär, säg till honom att söka nåt, så att han börjar jobba, med what ever egentligen. det kommer att bli en ketchupeffekt av det hela, bara han kommer in i jobbsvängen! Kram!

Anne-Lie sa...

Har oxå en 19-åring som söker jobb! Det är skit att det ska vara svårt att skaffa jobb - de behöver ett jobb för att växa till sig lite. Tyvärr räcker det inte med en studentkostym för att bli man;-))

Hökis sa...

Gu va gott det ser ut.

Ullebulle sa...

Håller med, posten? Ica ( och liknanade) som sagt, Personlig assistent, äldreomsorgen? Vad är han intresserad av? Vilket program har han gått? Körtkort- i sånna fall söker aisab förare av liktransporter..., måna firmor rekryterar fotointresserade personer för upplärning till skolfotograf, väktare, Svenskbevakningstjänst.... - man får utb där. Ja, jag kan göra listan ganska lång, shoot, vad är hans skills lixom?

Ullebulle sa...

http://www.bevakningstjanst.com/lediga%5Fjobb/ När fyller han 20?

Shamrock sa...

nej det är svårt för dem. Håller tummarna för att han får något snart. Min går ut skolan i år och jag hoppas verkligen att han får något att göra.

helga sa...

Suck... min 19-åring söker också jobb nu. Han slutar skolan i juni och söker allt! Sommarjobb, deltid, heltid... Vi får se hur det går!