lördag 11 april 2009

90 årig födelsedagsfest!Såhär trött/pigg? känner jag mej nu efter att bara ha fått sova i 4 timmar,sedan åkt till Uppsala på fest och firat en mycket pigg 90 åring,och är nu hemma igen!

Tårar har flödat,ja jag gråter för minsta lilla nuförtiden,och är extra känslig när jag jobbat natt och vakat av. Men alla underbara tal som hölls för underbara Gunborg som idag fyller 90 år får mej att gråta!

Gunborg är min mans moster,men som stått familjen nära då makens mor gick bort i unga år.Hon blev nog som en mamma för min mans alla syskon. Vi hittade varandra direkt jag och Gunborg när vi träffades för första gången,hon är ju också från Falun gubevars! Dalkullor båda två :) Och det är en stor släkt med mycket samhörighet. De har t.o.m en klanvisa som alltid sjungs på dessa släkttillställningar och fester genom åren,och förstås inte minst idag..och då grät jag igen...suck! Mina killar som satt mitt emot mej tyckte nog att jag blev i pinsammaste laget! (och då drack jag bara vatten mina vänner!)

Ett par av raderna går : "Där sitter jag ofta vid Dalälvens strand,med minnet i hjärtat och lutan i hand".

Ja,ni förstår,tårarna kommer direkt! Ack ja,man börjar ju bli gammal själv! Hoppas då att man får vara frisk och ha humorn i behåll,som Gunborg! Vid sitt tacktal så sa hon att hon var så glad att vi alla hade kommit dit,och inte åkt till Blåkulla istället!

4 kommentarer:

Tindra sa...

Kalas är kul!!!

Fram för mera kalas!

Marie sa...

Du ser fantastiskt pigg och fräsch ut, himla fin bild :-)

Det är väl härligt när man klickar på det sättet och ni verkar ju haft ett riktigt fint kalas med tårar och allt! :-)

Sv. att jogga är härligt nu på våren, önskar bara det kunde hålla i sig på den mörka delen av året. Men man får kanske vara glad för det lilla man lyckas med.

Ha det gott!
/Marie

Katinka sa...

Du ser ju jättefin ut efter alla dessa tårar och strapatser! Glad Påsk på dig med, eller åtminstone glad fortsättning på påsken!

imse sa...

Vilket härligt kalas! Och du ser ju strålande ut.
Kram