onsdag 8 april 2009

Tillsammans är man mindre ensamJag som nästan bara läser deckare har kommit över en bok,som visst också finns som film: "Tillsammans är man mindre ensam". Skriven av Anna Gavalda. (Förra årets mest sålda bok i Frankrike efter Da Vinci koden! )

Handlingen utspelas i Paris under ett års tid och kretsar kring fyra människor vars vägar korsas. Camille har tagit avstånd från sin överklassbakgrund och tagit jobb som städerska. I samma hus som hennes kalla lilla vindsrum ligger, bor Philibert. Han är en intellektuell aristokrat med stort komplex för sin svåra stamning som bor ensam i en stor våning som tillhör hans familj. Hans inneboende Franck är en snygg men butter kvinnokarl som hyser stor kärlek till sin mormor Paulette.Tillsammans upplever de sorger och motgångar, men även sann vänskap och kärlek. Sakta men säkert börjar de att krypa ut ur sina skal och inser sanningen i att ensam inte är stark. (Wikipedia)

Den är mycket läsvärd,idag har jag mest suttit med näsan över boken och inte fått mycket mer gjort! Hoppade in och vikarierade på ett jympapass ikväll,och nu funderar jag..ska jag läsa vidare eller se en film...samtidigt som jag slickar i mej resterna av en smulpaj med skogsbär och vaniljsås som jag rörde ihop när jag kom hem här ikväll....

7 kommentarer:

imse sa...

Den filmen har jag sett. Jättebra. Älskar den sortens småmysiga filmer.

Kram

Lallis - liv och leverne sa...

Åh vad kul. Den måste jag nog läsa. Tack för tipset:)
kam Lallis

Anni sa...

Det är en väldigt bra film, jag håller helt med Imse! Se den!

Jonas sa...

Altid bra med boktips, börjar bli lite skralt med böcker här, ska nog kolla vidare.
Nu drar vi till landet....
JAG ÖNSKAR DIG EN GLAD, FIN PÅSK!!

Anne-Lie sa...

Den boken har jag läst - har även sett filmen å jag bara älskar den!
Har även tips på två underbara böcker till:
1)Kortfattad engelsk-kinesisk ordbok för älskande
2) Guernsys litterära- potatisskalspajs sällskap

Titlarna är krångliga så jag kan ha missat ett och annat ord!

Potatishäxan sa...

Jag har länge funderat på att läsa den, men det har aldrig blivit av. Men nu är det kanske dags alltså. Ska genast in och reservera den på bibblan. Glad påsk!

Potatishäxan sa...

Förresten, gillar man böcker som skildrar helt olika personer vars vägar korsas kommer här ett tips. Fallhöjd, av Nick Horby. Fyra människor, helt olika varandra ska ta livet av sig och träffas på taket av det sk Hopparnas hus i London på nyårsafton. Kanonbra!