onsdag 11 september 2013

11 September

Lilla Maja har blivit sämre i sin astma, i dag flåsade hon rejält med öppen mun liggandes utslagen och ville inte ens äta- det är inte likt henne. Jag gav henne tredubbel dos kortison, men tyckte inte det gick över...så kände mej tvungen att ringa veterinären, och fick en tid direkt! (tänk om det kunde vara så hos vårdcentralen?) När vi väl var på plats så hade den högre dosen kortison börjat ge effekt och hon andades mycket lugnare. Så 610 kr fattigare och med råd om att höja kortisondosen åkte vi därifrån. ( jo,hon är försäkrad- men självrisken är ju hög...) Om inte den höjda dosen kortison hjälper så kan man börja ge henne inhalationer, det kan vara lite svårt sa veterinären, men det finns speciella masker att trä över nosen! Hm, hoppas doshöjningen räcker!
Sen har dagen handlat om att göra färdigt det nya jympapasset....
Igår kväll hittade jag en fästing på kroppen, (vad skulle jag ut i de torra markerna och leta efter svamp för??) nu får jag kolla det röda märket den närmaste veckan...
Ingen speciell rolig dag idag..överhuvudtaget..det är den 11 september och på TV:n är det en dokumentär om Anna Lindh, vilken fantastisk kvinna det var!!!
 Jag vet också flera stycken som firar sin födelsedag idag, så stort Grattis till dem!

5 kommentarer:

Realisten sa...

Stackars liten kisse. Hoppas doshöjningen räcker.

Anna sa...

Stackars lilla missen, är inte lätt när våra husdjur blir sjuka. Hoppas hon klarar sig me de hon fick.
Ha en bra dag! Kram

Sus sa...

Men stackars lilla katten =(
Fästingar är jag så van vid att jag knappt reagerar på dem längre.

BP sa...

En riktig piss dag med andra ord!!! Hoppas att den 12 september har varit bättre och att Maja kunde glädjas åt det fina vädret utan astmaanfall.

Anonym sa...

Stackars lilla Maja, hoppas dosökningen räcker. Fy för fästingar, bland det värsta jag vet, knappt jag vågar gå ut i skog o mark pga de krypen. Håler tummen att det inte blir någon ring. Kramisar Tina