torsdag 19 september 2013

En norrländsk delikatess i storstan

Det var svårt att sova i natt,både pga att jag sov för länge igår efter nattjobbet, och mina tankar hos pappa. Så det blev en rejäl sovmorgon istället. Ringde direkt till pappas boende för att höra hur han mådde, och idag svarar han på tilltal och hade ätit frukost. Så jag har is i magen och åkte inte upp idag. Istället blev det som jag och syster planerat: en surströmmingsmiddag! Hann också med lite rosa shopping idag, bilder kommer i morgon. Surströmmingen var delikat på det hårda tunnbrödet tillsammans med mandelpotatis,lök och en klick gräddfil! Minns så väl hur förvånade våra föräldrar blev när vi alla tre barnen provade och tyckte om denna delikatess,såklart! Tyvärr är jag den ende i min lilla familj som uppskattar denna fisk, så jag passade på ikväll att äta den när maken jobbade till 19.30 (men doften sitter ju kvar i huset jodå!)....fast yngsta sonen har varit hemma och hade gärna haft en klädnypa på näsan!

PS. Det är bild nr 2 som är den norrländska delikatessen. Första fotot visar en trött susjos på väg ut för att köpa den norrländska delikatessen! :) DS:

4 kommentarer:

Helens Universum sa...

Bra att du har någon att njuta din "delikatess" med;-)
Kram Helen

BP sa...

1. Du har nog inte kommit in riktigt än - jag menar i jobbrutinerna.
2. Nu förstår jag bättre, jag menar vad du skriver om din pappa. Srorligt, väldig ledsamt och såååå deprimerande.
3. Å nu snackar vi om nå't positivt, eller hur!!!! Surströmming. MUMS!!! Du kunde faktiskt ha bjudit mig;-) Men då hade du fått köpa mjukt tunnbröd, för jag föredrar "delikatessen" med den konstiga odören som wrap faktiskt, men jag använder precis samma ingredienser som du.
Nej, nu ljuger jag - jag serveras samma ingredienser i Sundbyberg som du kunde läsa om i min blogg för tre veckor sedan;-)

Anna sa...

Alltså jag kan önska att jag tyckte om surströmming men det är verkligen inte min grej. ;)

Katarina sa...

Surströmming är fruktansvärt på alla sätt... det räcker med lukten! ;-)

Tänker på dig och din pappa.

Kram K