söndag 21 januari 2018

Skyltsöndag

Denna söndagsskyltning så blir det en hel del från vår härliga helg i Dalarna! Tack BP som ser till att skyltsöndag lever vidare!
Vi hade bokat ett rum med jacuzzi i Tällberg, jag saknar ju badkar lite, och det var helt underbart att få ligga och bubbla och dricka bubblor i badet! Skylten vid jacuzzin berättar också att vattnet kommer från Siljan, det var inta alls missfärgat heller som de varnade för! Nu kan jag säga att jag badat i Siljan, eller hur? Haha!

Om ni har vägarna förbi Klockargården i Tällberg så bjuder de dessa nöjen framöver....

Tavlor var det gott om, och det går väl som skyltar också ? Denna hängde i trappen upp till vårt rum.

Vi bodde i rummet som hette Grönfink!

Denna bild är mitt bidrag till Sannas fotochallenge som jag lagt ut på Instagram. Veckans ord är SKUM, då passade jacuzzin och en skummande öl bra!

I restaurangen en bild på Klockargården i sommarskrud.

En fin skylt hälsade oss välkommen till vårt hus där vi bodde.

Nu har vi hamnat i Mora, och äntligen ska jag få besöka Zorngården!

Men först till museet, som bara var öppet i en våning, de väntade tillbaka tavlor som varit i Paris på en utställning. Men lite fanns att se (halva priset att gå in där också pga att en del var stängt) Anders Zorns fina nakna kullor gillar jag.

Här är han själv i sin ungdoms dagar på ett foto i målartagen.

Vet inte om man fick ta foton därinne, men jag smög lite med mobilen och tog några foton i alla fall! Här en målning från Mora, med kyrkan och klocktornet-

De här tror jag inte Zorn hade gjort, de visar bara de första dalahästarna.

Däremot är detta en målning av Anders Zorn.

Här har han målat av sig själv i slutet av sina levnadsdagar. Han blev 60 år gammal.

Mera Zorn...

Gick en fantastisk guidad tur i makarna Zorns stora hus, men där fick jag inte fota, och vi var bara fyra stycken i gruppen, så det var svårt att smyga ...






Här är vagnen som han hämtade sina gäster i, det var ofta fest hos Zorn, de fyllde huset med folk, de fick tyvärr inga barn.

När man är i Mora så är det svårt att missa målgången i Vasaloppet!

Igår kväll var det dags för show med middag....

Hm, vet inte vad jag ska tycka om denna tavla! "Här kan gamla käringar malas om och bli unga nytt"!!! Gubbarna då???

Den här ålderstrappan är lite roligare...

Idag packade vi ihop och begav oss hemåt igen...

...men först en härlig promenad i ett lagom kallt Tällberg, minus 5 grader och en så fräsch luft! Denna telefonhytt lyste upp, och såklart ville man titta in i den!

...öppnade dörren och hittade ett litet telefonmuseum! Ser ni oss ?

Den äldsta telefonen satt på dörren.

Julen är kvar i Tällberg!

Här kan vi snacka skyltar!

...och här!


Nu till det bästa jag gjorde i helgen, Köpte mej en egen STOR dalahäst, som jag länge velat ha! Å när man hamnar i himmelriket vad gäller dalahästar, då är det bara att slå till! Fråga inte vad den kostade bara ...hehe!

Det är svårt att se hur stor den är på fotot. Men från hov till öra är den 42cm hög. Jag kan inte se mig mätt på den! I mitt barndomshem fanns en , som jag tror är i samma storlek, eller kanske mindre? Den finns nu hos min bror. Nu har jag min egna fina dalahäst!

Sist här försöker jag lägga in videon jag spelade in igår från Ted konserten, men det gick inte . Men helgen har varit helt fantastisk!




8 kommentarer:

BP sa...

Jamen det var då verkligen ett bevis på en helt underbar helg!!! Fantastiskt säger jag bara, inte bara för den suveräna skyltkavalkaden:-) Den signerade Dalahästen är ju hur cool som helst. Den vi har är aningen mindre, köptes i Stockholm och var inte billig den heller. Så nej, jag frågar inte vad din häst kostade;-)

Sedan till mina favon: Handdukshängarna vid bubbelbadet ser ut som nå't helt annat;-)

Skumbilden där såväl flaskan som glaset gör en Jesus, fast de går ju på skum. (Skulle aldrig överleva utan ett badkar;-) )

Åsså den otroligt läckra telefonhytten med innehåll. Så himla coolt!

Tusen tack för en helt underbar söndagsskyltning:-) Stort tack för länken också:-)

znogge sa...

Vilken härlig skyltning från den gångna helgen! Underbar dalahäst dessutom.

Kram

Ama de casa sa...

Vilken härlig helg! Älskar den där telefonkiosken - så fin! Och dalahästen - WOW!!! Förresten, vad kostade den, hästen? ;-)

Ha en fin start på veckan!

Ami sa...

Vilken fantastisk helg ni har haft! Och dalahästen var jättefin :)
Kram

Geddfish ♥ sa...

En skyltning helt i min smak!
Jag har ju varit inne hos Zorn, jag har sett dalahästtillverkningen, ja så underbart!
Tänk att han bara blev 60 år. Idag blir folk mycket äldre, vi har det bra.
Och målgången i Mora, också varit, fast inte på skidor.
Vilken fin Susanne-dalahäst! Den var inte billig, men jag vågar inte fråga vad den kostade. Ser att någon redan frågat, hihi.

Gladmåndagskram!

Ditte sa...

Vilken rolig, trevlig, njutbar och omväxlande helg! Just såna minisemestrar betyder så mycket.
Att de sena tagit med oss läsare på en härlig tur i Dalarna tackar i alla fall jag extra för. Toppenskyltar! Och så varierade!
Kul att du köpte dig en dalahäst. Jag har några i en garderob bl.a en i den storleken du har. Och kanske kan den få komma fram nu. Vet att pappa fick den en gång av legendaren "MoraNisse" och sedan fick jag den. Tror jag hade ett helt gäng dalahästar förr.

Hos Zorn har jag varit, dock länge sen och i Tällberg bodde jag i somras när jag var på jobbrsa till Dalhalla. Så fint! Klockargården såg så fint ut.

Ha det gott och jag önskar dig en lugn jobbnatt.

Anni sa...

Jag blir alldeles lycklig av dina bilder! Tänk att jag aldrig varit till Zornmuseet, det måste ju åtgärdas!

Åke sa...

Så många fina skyltar du bjuder upp med! Du/ni verkar haft det trevligt! Jag har själv varit i Tällberg många gånger så det vart lite minnen som poppar upp. Jag åker numer bara förbi när jag åker till Värmland då och då...jag har 52 mil till Torsby så någon mil hit eller dit spelar ingen roll för en norrlänning liksom ;) Brukar åka varsin sida på Siljan bara för se allt det vackra. Mycket trevlig skyltning :)