fredag 4 oktober 2024

Bokcirkelträff och fem en fredag

Sent igår kväll kom det ett blombud från min bror och fru, så fin bukett!
Idag var det dags för bokcirkelträff hos mej! Vi blev sex stycken som träffades i kväll...
Det blev inget bra foto på middagen, men gott var det: Pärlcouscous med sesamstekt halloumi och myntayoghurt. Sen blev det en knäckig äppelpaj med vaniljsås.
 
Vi diskuterade denna bok, spännande samtal. Jag gav den 3 av 5. 


NÄRA VÄNSKAP SÄTTS PÅ PROV

Ett telefonsamtal från Chanelle förändrar allt i Tones liv. Under hela uppväxten var de bästa vänner, men gled senare ifrån varandra.

Nu föreslår Chanelle helt plötsligt en segeltur tillsammans och för Tone låter det fantastiskt. Hennes man har lämnat henne, hennes trygga tillvaro har slagits i spillror och hon behöver lära sig att leva på nytt. Men det är först när seglatsen går mot sitt slut som hon får veta vad Chanelle egentligen är ute efter. Och Tone ställs inför ett livsavgörande val.

Segla på ett moln är Birgitta Bergins första roman i en trilogi om kvinnlig vänskap. Hennes berättelser älskas av de som vill beröras och känna igen sig i hur vi hanterar livet.


Nu över till Elisamatildas Fem en fredag med temat:  Hälften vunnet.

1. Vilken bok ligger halvt utläst?


På semestern lyssnade jag istället på böcker, så den här boken ligger halvläst på mitt nattduksbord, men av det lilla jag har läst så verkar den bra.

2. Vad har du endast gjort halvdant i veckan?

Hm, vet inte om jag gjort något halvdant i veckan, tvärtom, är imponerad att jag hunnit med två jympapass och även jobbat två nattpass i veckan och idag haft tjejerna här på middag.

3. Tar du den stora eller lilla halvan när du delat något ätligt med någon?

Är det chokladtårta så tar jag den lilla biten  (gillar inte chokladtårta) hihi!

 Som barn var jag noga att dela upp lördagsgodiset på 3, storasyster som jag är så såg jag till att alla fick lika mycket, det skulle vara rättvist!

4. Vad är du halvfärdig med?

Boken på mitt nattduksbord....

5. Om du kunde spara hälften av din inkomst, vad skulle du göra med pengarna?

Betala av på bolånen!






Inga kommentarer: