torsdag 17 mars 2016

My precious

Som tur var gjorde jag "bara" två nattpass så här i början av veckan, och är ledig idag torsdag. Dålig sömn tyvärr i natt, och hade ett ärende redan kl 09 idag,  Jag brukar aldrig boka in något så tidigt, men nu gällde det mina nya hörapparater, och dem vill jag ju ha, så det var bara att pallra sig upp och bege sig till Hörsam,som tacksamt nog finns här i närheten!

Det blir de tredje paret hörapparater som jag "får". De förra kostade mig 8000kr, men denna gång bjuder landstinget på det mesta av priset och jag betalade bara 600kr!

Här är de, mina Bernafon som hjälper mej med att tysta ner min tinnitus och hjälper mej att höra bättre! ( jag vet...Friskis&Svettis är nog inte bra för min hörsel, liksom mello...men jag gillar ju det!)

"En hörapparat är en ljudanläggning i miniatyr. Den består i huvudsak av mikrofon,dator,förstärkare,och högtalare-nätt förpackade i modern design" Så tacksam för att de finns!
8 kommentarer:

BP sa...

Såååååå mycket man inte vet om sina bästa bloggkompisar. Ja alltså, inte visste jag att du har hörapparat! Trodde det var bara gamla människor som behöver sådana. Herregud, jag skäms för mina fördomar måste jag säga.

Å dina hörapparater verkar ju totalt osynliga också, vilket troligen var ett av dina krav för att skaffa dom;-)

Ama de casa sa...

Jag hade inte heller en aning om att du hade hörapparat... Men så himla bra att såna hjälpmedel finns ändå.

Borde nog själv ta tag i den biten, men jag har vant mig vid det hemska tjutet a la gamla tidens höga pip till tv-ns testbild som alltid är där i öronen. Sen är det ju bra ibland att kunna skylla på hörseln när det är nåt jag inte vill höra... ;-)

Kolonilotta sa...

Nej va jobbigt med tinnitus! :(
Visste inte att det fanns hjälpmedel mot det.
Men nu blev jag glad för din skull och andra som behöver det! ❤
Skönt att den hjälper!
Varm kram! ❤

Susanne sa...

Säger som Kolonilotta, hade ingen aning om att det finns hjälpmedel mot tinnitus.
Kram

Gerd ♥ sa...

Hej kompis! Jag har precis samma problem! Började med tinnitus när jag jobbade. Skaffade hörapparater för den sakens skull. Landstinget bjöd på hela alltet.
Nu hör jag lite sämre också, så passar bra.
Jag har ju jobbat med telefoni och lurar i öronen i många år. Tror vi blir många som får tinnitus och behöver hjälpmedel. Tur att det finns hjälp!

Kram ♥

Ama de casa sa...

sv: Nej det var ingen grön Guinness, utan nån lager av nåt slag som fått lite karamellfärg i sig :-)

Hur "nya" grillen hos grannen funkar lär vi nog få veta nu under påsken. Gissar att hennes släktingar är på intågande, det är en stor familjehögtid här, påsken :-)

Ditte sa...

Tinnitus är illa och all hjälp du kan få är bra. Jag tycker nog att dessa hörapparater borde bekostats med bidrag från landstinget redan från par nr 1.
Och visst är det viktigt att kunna leva ett vanligt liv trots att tinnitusen finns. All hjälp som kan fås är så viktig.
Och vad gäller Friskis&Svettis och annat som bullarar så är det en del av ditt liv och det skall du kunna ägna dig åt trots tinnitus. DEn begränsar mycket ändå.
Hoppas du nu får glädje och nytta av de nya hörapparaterna. Och visst är det fint med all teknologi som går framåt.

Anni sa...

Det var väl inte en kombo jag tänkte mig; Mello och hörapparat - kan inte låta bli att undra hur det låter med respektive utan apparaten! Så skönt att du inte behöver betala lika mycket längre.