måndag 11 april 2016

NKS-dagen

Idag fick man gå upp i ottan ( kl 06 är ottan för mej) för att under en hel dag på jobbet få en hel del matnyttigt angående det nya sjukhuset som vi ska flytta till, nästa år var det sagt att vi skulle flytta in på Nya Karolinska Sjukhuset, men nu ser det ut att dra ut på tiden, det blir år 2018 som vi flyttar. Mycket logistik som ska klicka, vi måste ha operation på plats och även neonatalen (med för tidigt födda och sjuka barn) samtidigt som oss. Det är också sagt att vi ska dra ner på förlossningsantalet då vi ska ha uppdraget med flest komplicerade och prematura förlossningar hos oss, och som det ser ut nu när BB Sophia stänger så kan vi inte dra ner, utan tvärtom, vi måste kunna ta emot flera!
Det blev en spännande dag med mycket bilder och även en film från hur det ser ut på det nya sjukhuset. Men oj så mycket som ska organiseras om, hur vi ska jobba...mm. Vi kommer även inför flytten att få en gedigen utbildning om hur allt ska fungera på det nya stället, och hur vi ska hitta överallt?! Puh...det blir både spännande och läskigt!

Dagen avslutades av två skådespelare från en improvisations-teater, både lite roligt och lite konstigt då de inte helt kan sätta sig in i vår sjukhusvärld och situation.

Sen fick jag sitta i kö i minst 20 minuter för att komma ut ur garaget! Inte undra på att man jobbar natt ( =inga köer)
Tack för all krya hälsningar,idag är magen sej lik igen och jag kunde köra mitt jympapass som vanligt ikväll ( fast det blev stressigt då det tog en timme att komma hem från jobbet!) massor med motionärer på passet,superkul. När jag kom hem stod en lasagne på bordet! En skön avslutning på en lång dag.

7 kommentarer:

Anette sa...

Ombyggnader på sjukhus är jobbiga, kostsamma och håller väl aldrig tidplanen.
Hoppas det blir så bra som det är tänkt när det väl är färdigt.
Även vårt sjukhus (US) i Linköping genomgår en stor ombyggnad, fast på KS är det väl i kolossalformat.
Gott med lasagne på bordet efter arbetsdagen.

znogge sa...

Hoppas ombyggnaden går som tänkt för er del och att ni blir nöjda! Mycket som måste klaffa innan man kör igång. Om tre veckor öppnas en andra avdelning på kliniken där Husse jobbar och antalet platser dubblas men allt är långtifrån klart. En utmaning så här nära semestertider...

Comsi comsa sa...


Oj, då får ni ju vänta ett par år till innan ni får flytta in...

Kram och ha en fin dag ♥

BP sa...

06 är ottan för mig med! 07 också nu när jag tänker efter;-)
NKS blir ju ett gigantiskt projekt att flytta in i. Läskigt är ju bara förnamnet. Att det är försenat förvånar mig inte! Bra dock att ni redan nu får utbildning om hur allt kommer att bli. Hoppas bara an ni inte glömt allt när det väl är dags...

Mias Mix sa...

Som du säger, blir nog både roligt och läskigt. Allt måste ju klaffa från första dagen... Och tidsplaner brukar aldrig hålla tyvärr.
Jobbigt med bilköer. Sånt slipper man när man bor på landet. Förutom när det är massa skördetröskor på vägarna :)
Skönt att magen är bättre! Inga mer jordnötsringar nu :)

Ditte sa...

Man kan ju undra hur detta NKS ska te sig. Men det ger sig väl. Bra med lite info redan nu för visst är det mycket som ska falla på plats för er som jobbar och säkert för de som blir patienter också.
Ja, dessa köer....Roligare kan man ju ha det.
Roligt med många på ditt pass och det är ju fullt förståligt, jag hade gärna haft dig som ledare på pass.
Fint att komma hem till dukat bord.


Ama de casa sa...

Låter väldigt spännande med dom nya lokalerna! Och som du säger - lite läskigt också. Men mest spännande :-)