torsdag 14 juli 2016

Venice Beach och Santa Monica

Såklart missade vi inte Venice Beach i Los Angeles. Den är mest känd för sina stränder och kanaler ( såg tyvärr ingen kanal) och kanske mest för sina bohemiska bostadskvarter och sin färgglada strandpromenad! Här står jag (som för 28 år sedan) vid det kända utegymet :Muscle beach Venice, det finns även ett Muscle beach på Santa Monica stranden (tack google,för att jag fick klarhet i de två muskelstränderna!) 

Venice beach

Folk joggar,cyklar åker skateboard, och jodå några åker inlines eller rullskridskor  (vågade inte prova Ditte!)
Så fanns "de gröna doktorerna", som hjälper till att ge dig ett medicinkort så du kan få köpa marijuana, kanske har du sömnproblem, eller migrän?  Hm, jag med mina sömnbekymmer skulle kanske ha gått dit?!!!

En målad husfasad som hade passat som söndagsskyltning,men får komma med idag!


Palmer, muskler ,joggare och cyklar!

Snart var det dags för ett pitstop i värmen för en öl, och då satt hon där och sjöng så vackert!


Här syns hon bättre : Crosby Morgan. Det slutade med att jag köpte hennes album, gav henne en kram och fick hennes autograf på skivan!Långt från schlager, mer åt folkmusik hållet, och hon har en sån fin röst. Vilket minne från Venice Beach!


Amerikanarna är förtjusta i djur...
Sen var det dags att lägga sig en stund på Santa Monica beachen, där bl.a "Baywatch" spelats in, här syns dagens badvakt.

Sen var det dags att gå ut på den kända piren vid Santa Monica


På piren fanns en polisstation och bilar förstås.

På piren finns också en nöjespark med bl.a en karusell från 1920-talet. Piren byggdes 1901.

Längst ut på piren var det dags för ett pitstop igen. Denna gång var det dags för drinkar, jag provade en margarita med mango, killarna en mer traditionell margarita, medans Y sippade på en Mojito.

Här syns piren med nöjesparken från ett annat håll. 

Sista bilden från Santa Monica beach....med blandade känslor lämnade vi denna strand...denna sista dag på vår långa helt fantastiska resa...så mycket vi har sett och gjort så det går nästan inte att komma ihåg allt. Tre veckor har nu gått,och det är dags att styra kosan hemåt i morgon fredag....

3 kommentarer:

BP sa...

Så kul att ni hann se både Venice Beach och Santa Monica. Älskade båda ställena och dina bilder visar varför. Så himla läckert! Å vilket väder du visar upp.

Som sagt , jag hoppas på fler bilder från er underbara roadtrip:-)

Ditte sa...

Jag tittar, njuter och ler! Häftigt att via dig komma tillbaka till både venice Beach och Santa Monica. Kan förstå att du hoppade rullisarne, men dte gjorde jag inte då. Idag, vid min höga ålder, kanske jag skulle tvekat. Men bara kanske...
Underbara bilder! Och jag ler än mer.
Förstår att ni hade det toppen här också.

Annette sa...

Å, så kul att se dina bilder från USA! Nu längtar jag tillbaka! Vi har gjort andra turer runt i USA, men känslan från USA har varit densamma, USA ger mersmak :)