tisdag 31 oktober 2023

Glad Tisdag

Jag tog cykeln i alla fall till jobbet igår kväll, det duggregnade ju bara, och enligt prognoserna skulle det inte regna på morgonen. Natt nr 3 på jobbet var okey, blev lite mer akut på morgonkvisten, så det blev lite övertid. Men en skön känsla att cykla hem i morse och veta att jag nu har en skön semester framför mej! Cyklade genom kyrkogården...
Trött efter tre nattpass, men glad inför semestern!
 
Kunde inte låta bli att titta in på en webcamera från Puerto Rico ikväll också, och få se detta! Visst ser det behagligt ut! Vi får ju ställa tillbaka klockorna en timme när vi kommer dit, och solen går ner vid 18.20, ser fram emot detta ljus, som vi så väl behöver i denna årstid!

Nu har vi druckit lite champagne och jag har ätit lite sushi, dags att packa resväskan. Taxin kommer klockan 05.30 i morgon bitti, nu får vi hoppas på att flyget går i tid, min man såg idag att en av deras få flygplan från det charterbolag vi åker med åkte in i hangaren idag..så hoppas det inte är något större fel på det, så de hinner fixas till i morgon bitti!

Sista oktober, och Selmastories sista fotoutmaning denna boktober månad: 31. En bra presentbok:


Succéförfattaren och psykiatern Anders Hansen är tillbaka med en ny bok om hjärnan, där han reder ut varför vi mår så dåligt när vi har det så bra. Det är lätt att tro att man har en trasig hjärna när man mår psykiskt dåligt, men ångest och depressioner är naturliga tillstånd och kvarlevor från urminnes tider då vi riskerade att dö av svält och infektioner. Vi är inte gjorda för att jämt vara glada och lyckliga – om så vore hade våra förfäder inte överlevt särskilt länge. Anders Hansen visar här hur vårt mående fungerar och ingjuter samtidigt hopp om att vi visst kan må bra i dagens uppskruvade och uppkopplade samhälle. För att lyckas behöver vi ta bättre hand om vår hjärna – och vår kropp – och kanske också sluta att ständigt jaga efter lyckan.

Jag har inte själv läst någon av Anders Hansens böcker, men sett lite av hans program om hjärnan på TV, så jag tror att den här boken är läsvärd för många!

8 kommentarer:

BP sa...

Härligt med semesterresan till värmen. Det ser verkligen inbjudande ut. Lite skillnad med en solnedgång kl. 15:55 och en kl. 18:20. För att inte nämna temperaturskillnaden. Håller tummar och tår att flyget avgår i tid.
Önskar dig en god natt och en härlig början på semestern:-)

Ditte sa...

Så skönt nu med semester i varmare trakter, Bra också att det blev en ok sista natt innan ledigheten.
Kul att se på web kameran hur det ser ut. Absolut behagligt.
Önskar er en fin resa och jag ser ut mot dina blogginlägg. Hoppas på några.
"Depphjärnan" gillade jag också. Väldigt tänkvärd.
Varm kram

LillaSyster sa...

Ha en skön semester med välbehövligt ljus!
Njut av god mat, soliga promenader och sköna bad=)

znogge sa...

Så härligt med en resa till sol och värme! Det är ju perfekt att åka nu med tanke på hur grå och trist november kan vara.
Önskar er en riktigt härlig resa!

Kram

Anonym sa...

Ha en härlig semester.
Gar läst ett par sv Hansens böcker, samt sett hans tv-program. Intressant. Har intebläst "Depphjärnan"...men det måste jag förstås göra. Kram //Anna-Lena

Annika sa...

Härligt! PERFEKT att åka iväg nu. Kan inte finnas bättre tid att åka till varmare trakter än nu.
Hoppas att ni ska få det riktigt mysigt och fint.
Här går solen ner vid 18:10 nu. Men vi går över till vintertid på söndag, så då blir det mörkare. Men jag tar heller ljusare morgnar än ljusare kvällar.
NJUT nu av allting allt.
Kramar!!

Anna i Portugal sa...

Nu hoppas jag ni har det bra och snart är framme på er destination! Och kan njuta av en skön semester tillsammans i varmt klimat.

Guldkryckan sa...

Såg på instagram att du var iväg, ni är ju framme nu, hoppas ni har det helt underbart.

Ha de bäst.