torsdag 20 juni 2024

Dan före dan

Vilken underbar morgon att vakna till ,den första morgonen vid stugan.  Doftande pioner...
Sol som värmer!

Gick ner till sjön och tittade om gräset behövdes klippas, det är nämligen "vår vecka" att klippa gräset. Imorgon är det midsommarfirande här med midsommarstång, dans och lekar för barnen. Å nej, vi kommer inte att gå ner. Men min man fick gå ner och klippa gräset idag, så nu är det laddat för midsommarlekar där !
Nej, nåt bad blev det inte idag, trots +20 grader i vattnet, men väldigt blåsigt idag, och det såg ut att vara alger i vattnet?
Njöt av solen på altanen...
Kvälls-solen.....gick en promenad i omgivningarna innan middagen...
Imorgon kommer yngsta sonen med flickvän upp och firar midsommar med oss, och på lördag får vi flera på besök! Sillen är inhandlad, dock fick min man åka in till Norrtälje och komplettera lite i matväg, men nu är vi redo för midsommar!


 

onsdag 19 juni 2024

Äntligen mot Rådmansö

Idag passade jag och min man på att fylla på våra TBE vacciner innan vi åkte upp till landet, smidigt och enkelt bokade vi tider sent igår kväll på nätet, tur var väl det, för  det var personalbrist hos "Min Doktor" idag, så de hade de inga drop-in tider . 
Vi åkte direkt in till Norrtälje och Ica Flygfyren för att handla innan vi åkte till stugan, och jösses så mycket folk det var där, redan på parkeringen så stod det funktionärer och visade vart det fanns lediga parkeringsrutor!
Äntligen på plats, landgång , en Leffe blonde och fotboll Tyskland-Ungern på TV
 
Solen tittade också fram på kvällskvisten, det regnade när vi lämnade Solna...

Så härligt att vara på plats, nu kan semestern börja på riktigt!

tisdag 18 juni 2024

Tandläkarbesök och en kort regnig promenad

Första riktiga semesterdagen njöt jag av frukosten på balkongen.


Så var det dags att åter igen besöka tandläkaren och få den nya kronan på plats, efter att jag bitit av en bit av en tand i förra veckan, så där försvann en del av skatteåterbäringen, haha! Men nu har jag en hel tand igen.

Sen skulle jag ut på en promenad, det slutade med att jag fick ringa min man som kom och hämtade mej vid Winery Hotel....i spöregnet, och jag var utan paraply. Tröstade mej med en god halstrad lax-sushi till middag.

Midsommarveckan, och vi laddar för firande på landet, men först blir det fotboll ikväll...kanske får vi se Ronaldo göra mål för Portugal mot Tjeckien?

 

måndag 17 juni 2024

Glad semestermåndag!

Verkligen en glad måndag, för nu börjar min semester. Vartannat år har vi tidig semester som börjar vecka 25 och vartannat år har vi sen semester ,som då börjar vecka 29. I år var det dags för tidig semester för mig. Regionen vill dock att vi har tre semesterperioder...

Carita håller i temat "glad måndag".

Jag började min semester med att sova drygt tre timmar (!) efter nattjobbet, en ganska intensiv natt, och galet nog låg vårt journalsystem nere under natten ett tag, ja i hela regionen var det! Värst förstås på förlossningen som hade ännu mer att göra, en av mina kollegor hann med 4 födslar i natt!
När jag vaknade till så gick jag i alla fall ut på en promenad nere vid Brunnsviken, en skön start på semestern.
Tyvärr har den vitkindade gåsen tagit över stranden vid badbryggan och deras spillning ligger överallt, dock är deras ungar väldigt söta i alla fall.
På andra sidan sjön syns Naturhistoriska museet.
En vacker kväll...
..och en fin start på semestern!


 

söndag 16 juni 2024

Skyltsöndag


 BP:s skyltsöndag och jag börjar skylta med denna bukett som finns på jobbet, fin va?

Sen en mindre kul skylt, min Samsung telefon på jobbet visade detta meddelande, min app som teleservice fixat som hjälper mej att höra larmen på jobbet funkade inte, så frustrerande!

Så lite skoj från nätet....
Okey!
Bäst att passa sig, så man inte hamnar på youtube!

Så...strax stundar den sista natten på jobbet innan semestern börjar, inte dumt alls!



lördag 15 juni 2024

Besök från Hässelby

Syster fyller ju år i midsommartid, fick fira henne idag. Hon tog en färdtjänsttaxi till mig, så gick vi till Thelins och fikade, tyvärr var bakelserna slut (?), men vi blev nöjda ändå!

Jag har tidig semester i år, så min semester borde ha börjat i fredags, men på mitt jobb så måste man jobba antingen helgen man går på semester, eller helgen innan semestern är slut. Så nu har jag två nattpass framför mej innan min semester börjar! Men snart börjar 4 veckors ledighet!
 

fredag 14 juni 2024

AW på Sardins bakficka och fem en fredag

Idag var det dags att träffa kompisen Y på en AW i Solna, närmare bestämt på Sardins bakficka på Solnavägen, vi gick dit i hällregnet!
Ett mysigt litet ställe...
...med lite smårätter och goda viner. Det blev halstrad tonfisk för mig, så gott!
Min man åt flankstek ,också mycket gott...
Goda drinkar...
..och en mysig miljö, trots lite hög musik, och just här ser det folktomt ut, men det var det inte! Det blev en trevlig kväll.

Elisamatildas fem en fredag har idag temat : förbrukad.

1. När senast kändes det som om du blivit överkörd?

 Efter en timme i tandläkarstolen igår så kände jag mej ganska mör faktiskt!

2. Vad i ditt hem saknar batterier?

Inget just nu, just idag fick jag hem ett 10-pack hörapparatsbatterier till min hörapparat, så nu klarar jag sommaren!

3. Vad är inne på sluttampen inför att bytas ut?

Mina arbetsskor som jag har på jobbet börjar bli lite slitna...

4. Hur ofta byter du ut din tandborste?

När den ser lite utsliten ut.

5. Vilken förbrukningsvara använder du mest under en månad?

Det blir samma som Elisamatilda skriver. toalettpappret.

En date på söder

Igår kväll när jag tittade på friidrotts-EM på TV och 10.000m loppet, så åt jag popcorn, och helt plötsligt så känner jag att nånting hände med en kindtand, en bit som saknades? Som tur var fanns det en akut-tid kvar hos min tandläkare idag, och mycket riktigt hade en bit av min tand gått av. Så nu är det dags för en krona på den tanden. Första bilden är från tandläkarens nya väntrum.
Idag var det äntligen dags att träffa min gamla barndomskamrat från Hofors-tiden, hon bor på söder, så då passade det extra bra att träffas där på en kvarterskrog som heter Stuket. Jag började med en toast Skagen som var enorm!
Min kompis L som nu bestämt sig för att gå i pension, lite avundsjuk är jag.
Gösfilé med en massa pepparrot smakade gott till varmrätt. Vi blev sittandes länge och pratade...skönt var att det var nära till Södra station och tåget hem sen. En trevlig ledig torsdagkväll.
 

onsdag 12 juni 2024

Blixtar och dunder

Sent omsider så gav jag mej ut på en joggingtur, fick några droppar regn på mej, men det kom inte många droppar. Vi väntar ju in ett skyfall över stan, nu åskar och blixtrar det...men inget regn än så länge....

Fick städat i lägenheten idag, och höstens önskeschema är lagt för jobbet, efter midsommar får vi börja diffkorrigera det, känns lite konstigt att redan nu lägga schema för oktober och halva november!



 

tisdag 11 juni 2024

Vendelsö-tisdag


 Ledig tisdag , då kunde jag åka till Vendelsö och leka med Samuel. Vi hittade ett flygplan gjort av frigolit ute i lekparken som vi lekte med...men se vad farmor råkade göra...flygplanet fastnade i trädet, alldeles för högt upp för att jag skulle få ner det!


Då säger Samuel : Brandbilen!!! Och låter som en brandbil, det tog en kort stund innan jag förstår att han minns boken vi har hemma som jag läst för honom, där brandbilen kommer till ett träd för att rädda en katt som sitter i trädet! Älskade barn! Tyvärr fick flygplanet vara kvar i trädet...

måndag 10 juni 2024

Glad måndag


 Visst är det en glad måndag, helgpassen är över, har sovit gott och denna händelse dök upp från bröllopet för exakt ett år sedan då vår vän Y:s ena dotter gifte sig. Glad är jag också att äldsta sonen mår bra igen! Sen att vädret är som det är...det får man ta!

Carita håller i "glad måndag"

söndag 9 juni 2024

Skyltsöndag


BP:s roliga skyltsöndag idag, och det får bli lite att skratta åt idag ;-)

En lugn natt på jobbet, jag slapp regnet när jag cyklade både dit och hem. Sovit hela dagen, och nu är jag i valet och kvalet om jag ska cykla ikväll eller ta bilen till jobbet?
 

lördag 8 juni 2024

Fem en fredag på en lördag


 Ja, vi blev rejält skrämda i går då sonen mådde dåligt och fick åka till sjukhus. Han blev kvar över natten och fick göra en massa undersökningar, provtagningar och fick medicin. Det verkade inte vara något allvarligt, för nu är han hemma igen. Men som sagt, vi blev rejält skrämda igår.

Det blev svårt att sova i natt, har nu på kvällskvisten sovit en stund, ska ju jobba nu lördag och söndag natt!

Elisamatildas fem en fredag igår handlade om struktur:

1. Vilken är den minst organiserade delen i ditt liv?

Privatlivet, är nog lite mer organiserad på jobbet.

2. Vilken är det mest organiserade delen i ditt liv?

Som sagt, på jobbet ..

3. Hur bra hanterar du rutiner som ändras?

Med åldern är det nog lite svårare att ändra rutiner, att börja på en ny arbetsplats för mej som gick från förlossningen till eftervården- så tog det ett tag att komma in i de nya rutinerna.

4. Vad gör du med oväntad oplanerad tid?

Njuter! 

5. Hur strukturerad är du vanligtvis?

Inte speciellt ...

fredag 7 juni 2024

Studentexamen med smolk i bägaren

Efter en fin promenad var det dags att åka till Enebyberg och dagens studentfirande.
Ser att dagens student fått en fin åktur hem, även röda mattan var utlagd!
En sån fin studentfest, men tyvärr blev äldsta sonen så dålig snabbt, de tänkte åka hem, men då blev han sämre, så jag fick ringa en ambulans och nu är han omhändertagen på sjukhus, är så orolig, men vet att de har nu full koll på honom nu och han blir kvar över natten. 
 

torsdag 6 juni 2024

Nationaldagen 2024

Idag var vi bjudna hem till lilla familjen på Vendelsö...

Vi tog en promenad i omgivningarna, hamnade nere vid badplatsen, men nåt bad blev det inte.
Sen blev vi bjudna på middag, svärdottern hade bakat foccacia...
Det grillades kyckling och halloumi, en god tzatsiki till det. Till kaffet hade svärdottern gjort en supergod Silviakaka, fråga mej inte hur hon hinner baka med två små barn omkring sig? Ett perfekt nationaldagsfirande med andra ord! I morgon är vi bjudna på studentexamen-firande!