måndag 22 juni 2015

Sommartider hej hej...

Hittade ett häftigt foto från Falun, och jag längtar dit! Förhoppningsvis så kommer jag dit någon gång i sommar. Nu har jag ingen pappa att hälsa på, men bror och brorsbarn!
Sista natten på jobbet var jag ensam på antenatalavdelningen, för nu är det semestertider. Första gänget går nu på semester och fem platser har det dragits ner på, på antenatalen. Vi i personalgruppen är också slimmade, färre barnmorskor per pass. Något utrymme för sjukdom finns inte. Igår dog en kollegas pappa, såklart måste hon vara ledig...så nu får kliniken ett tufft jobb att hitta någon som kan jobba, övertid finns det inte några pengar till...
Nu är jag ledig i två hela nätter. Firar med en joggingtur, god middag med maken och lite rött vin!

7 kommentarer:

BP sa...

Alltså fotot du lagt upp är helt otroligt vacker - som en tavla. Höll på att skriva att bilden var den bästa du tagit ever, men då såg jag att det är en proffsfotograf som fotade miljön.

Ja, den här sommaren lär det bli problem igen - och inte bara på din avdelning har jag förstått. Det är ju samma sak varje år. Förstår inte att ledningen/de ansvariga inte lär sig något av det och rekryterar "sommarvikarier".

Hoppas att du inte behöver tumma på din egen ledighet!

Njut nu av två lediga nätter och av det relativt fina vädret också!

Comsi comsa sa...Viken vacker bild.

Tycker så synd om er som får slita och pyssla på detta sätt, jag skulle nog gått i taket och slutat fast jag kanske älskade mitt jobb....
Själv har jag svårt att se att det skall behöva vara så här, herregud barnmorskor måste vi satsa på och ge dem den bästa arbetsmiljön. Likadant såklart inom all sjukvård, det får inte finnas ett ord som överbelastning där.
Om vi inte prioriterar livet och hälsan så behöver inga ord förklara var vi är på väg.... Kramen ♥

Ama de casa sa...

Vilken fantastisk bild! :-)

Men fy vilken hemsk arbetssituation... Just när man trodde att det inte kunde bli värre...

Ama de casa sa...

sv: Jag har nån sorts "sjuklig" mani. Jag MÅSTE sortera klädnyporna i färg på nåt vis när jag hänger tvätten. Det GÅR inte låta bli. :-)

fialia sa...

Så vacker bild. Nä du, nu kommer den jobbiga tiden på jobbet, vi har folk men många vikarier. I natt hade jag en bredvid mig o en vikarie som gick sin första natt i skarpt läge, hej o hå.
ha de Fia

Kolonilotta sa...

Det är ju inte klokt!!!!
Vet inte ens vad jag ska skiva mer.
Blev helt matt i kroppen av att läsa det där!
All styrka och heder till dig och alla andra barnmorskor! ♡♡♡

Susanne sa...

Du och dina kollegor är hjältar som orkar arbeta under sådana förhållanden.
Kram