onsdag 19 oktober 2016

Human, hörhjälpmedel och MIO besök

Idag kunde jag inte hålla mej längre....fick ett presentkort av systersonen på min födelsedag på Åhlen´s, och där visste jag att de säljer Efva Attlings parfymer ( å med presentkortet blev det i alla fall en anings billigare). Åhlen´s finns i Kista Centrum, dit skulle jag idag för att träffa min audiolog som flyttat dit från Dalagatan. Nu är jag ägare till parfymen  HUMAN, som min man också kan låna om han vill!

Här är några av mina hörhjälpmedel som jag fått "hyra". En penna som hjälper mej att höra bättre t.ex vid ronderna som vi har på natten. Det andra hörhjälpmedlet går via bluetooth direkt in i mina hörapparater när jag sitter i telefon, heelt fantastiskt! Och jag behöver inte ha telefonen vid örat ,utan kan skriva samtidigt på datorn och har alltså båda mina händer lediga!

Idag var även maken ledig, och nu var det dags att äntligen kolla på nya soffor! De vi har nu köpte vi när min man fyllde 40 år....och det är några år sedan!!!

På MIO har de mycket som man vill ha, t.ex nya sängar....men men ,nu tar vi en sak i taget. Vi börjar med soffor....där vi inte heller har bestämt oss ännu!
 Ikväll var det dags för IW, inte helt smart med mina nya eyeliners och väääldigt svullna ögonlock...man blir ju svettig, som tur är så har jag ju pannband på mej, så det gick skapligt bra. Roligt var att det var 12 motionärer där mot typ 6 st som det var förra veckan...."det tar sig" sa mordbrännarn! I morgon är det dags för teamträning på jobbet igen på dagtid....ingen rast, ingen ro....

13 kommentarer:

Comsi comsa sa...


Mio har så mycket fintresserad nu, skall bli spännande se vilken soffa ni köper för vi får väl se den? :))

Godnatt ❤

Comsi comsa sa...


Gud så telefonen fick till det där... 😫

Comsi comsa sa...


Gud så telefonen fick till det där... 😫

BP sa...

Vilken dag du fick! Du måste ha totalt glömt allt grått där ute. Men några stycken sol blev det visst här i norrut berättade maken.
Ska kolla upp parfymen Human. Har ju Efva Attling bara några minuters gångavstånd från mig:-)

znogge sa...

Fantastiskt att det finns så många bra hjälpmedel nu. Vi har några elever med hörselnedsättning och det är annat än när jag började i branschen.

Det är alltid roligt att förnya hemmet. Vi bytte soffa och sängar för två år sedan och är så nöjda. Sängarna kommer från svenska Carpe Diem och är gudomligt sköna. Sängmarknaden är verkligen en djungel...

God morgon!

Ama de casa sa...

Vad bra att det finns såna hjälpmedel för hörseln - smidigt! :-)

Svårt att välja soffa... När vi köpte ny åkte vi halva Spanien runt (kändes det som) och kollade och kollade. Till slut hittade vi den vi ville ha. I möbelaffären i bottenplan på det huset där vi bor. Haha! Snacka om att gå över ån...

Så du och maken kan använda samma parfym alltså? Men Maja då. Får inte hon låna av den? ;-)

Så många såna där teamgrejer ni har hela tiden... Säkerligen nyttigt, men dom inkräktar ju mycket på ledigheten kan jag tycka.

Geddfish ♥ sa...

Nu koncentrerar jag mig på dina hörselhjälpmedel. Wow. Min audionom frågade allt mig om telefonen och TVn. Tror jag ska ta upp det vid återbesöket i november. Man hyr ju gratis här också. Och jag är SÅ nöjd med mina nya apparater!

Lycka till med resten, full rulle ;) Kram!

Ami sa...

Vilka bra hjälpmedel de har nuförtiden :)
Den parfymen har jag inte provat, men det ska jag absolut göra!
Kram

Villa Freja sa...

Smarta hjälpmedel.
Vi är verkligen i behov av ny soffa. Man sjunker ner lite väl mycket i vår ...

Susanne sa...

Hoppas att svullnaden lagt sig idag och visst stämmer det rätt ofta, att vill man vara fin får man lida pin...
Härligt när passen fylls på med deltagare. Jag har ju fastnat för afro och fuego och där är det ofta rätt så välfyllt. Så där lagom välfyllt så man har fortfarande plats att slänga sig omkring utan att riskera slå någon motionerande granne i huvudet eller liknande.
Ha det gott och lycka till med soffsökandet. Det är ju så himla kul att leta ny inredning men många gånger drabbas ofta jag av beslutsångest. Finns ofta för mycket att välja på. :)
Ps, vilka toppenbra hjälpmedel du fått <3

Ditte sa...

Åh, "Human" har jag doftat på och jag ska nog slå till på den. Tack för påminnelsen! Bra att använda ditt presentkort till den.
Och Maja ser ut att njuta hon också. Om det är av parfymen elle inte är ovisst.
Skönt med dina hörhjälpmedel som verkligen hjälper och fint att det nu finns en del som underlättar.
Nya soffor låter spännande , men inte är det enkelt att bestämma sig. Hoppas ni hittar något så småningom.
Kul med fler deltagare på IW passet. Men din entusiasm har nog spritt sig snabbt. Fullt förståligt.
Kram!

Mias Mix sa...

Kul med ny soffa! Gissar att vi får se den senare :) Och vilka bra hjälpmedel! Ha en skön helg!

Anni sa...

Tänk så det går framåt med hjälpmedlen, verkligen roligt att de dessutom fungerar bra! Jag ska faktiskt boka tid för hörselkontroll för jag hör allt sämre på ena örat.

Blå soffa är alltid snyggt ;-)