måndag 2 oktober 2017

En spännande dag

Igår kväll var vi bjudna på kalas! Svägerskans dotters sambo fyller år i morgon den 3/10, lite kul att vi har samma födelsedag, så det sjöngs för mej också!. Vi bjöds på en underbar lammstek och suverän potatis till detta, mums!
Visst är tårtan fantastisk! Men min födelsedagskompis är lite yngre än mej...


I morse var det dags att putsa upp sjuksköterskebroschen och gå upp i arla morgonstund....klockan ringde 05.30! 

Äntligen kommer svaret på mitt Täbybesök som jag gjorde för några veckor sedan. ( sorry för den långa väntan Ama!) En jympaledare på Friskis är verksamhetschef på detta äldreboende, och varför inte kolla in detta jobb för att jobba lite extra? Sagt och gjort, idag gick jag bredvid en sjuksköterska och blev så positivt överraskad över hennes dag. Vilken fantastisk omvårdnad och service de ger sina boende! Precis som det ska vara, Nästa vecka ska jag gå bredvid på ett nattpass, ska bli spännande också!
Åkte hem på eftermiddagen, tog en powernap innan jag åkte vidare till Friskis och ledde mitt jympapass, en skön avslutning på en spännande dag!

9 kommentarer:

BP sa...

Stort GRATTIS på födelsedagen redan nu, 15 minuter innan du fyller år alltså. Då slipper jag glömma att gratta dig imorgon alltså. Lammsteken såg gudomligt bra ut måste jag säga - dregel, dregel:-)

Allégården i Näsby-Park känner jag såklart mycket väl igen. Så du ska extraknäcka där - herregud, var får du all tid och energi ifrån?????

Tyvärr har Allégården inte haft ett bra rykte enligt olika artiklar i lokaltidningarna. Men din kompis har kanske tagit över verksamheten nyligen och det har blivit bättre där. Å det verkar det ju ha gjort enligt dina intryck som jag litar på hundra procent:-)

znogge sa...

Då passar jag på att säga stort grattis till dig i dag! Dagen delar du med vår yngsta dotter och Zlatan. Bland annat i alla fall ;-)

Kram

Ama de casa sa...

Stort GRATTIS till dig idag! :-D
Nu är du ett helt år äldre än jag... ;-)

Och tack för födelsemånadspresenten också - ÄNTLIGEN fick vi svaret på vad du gjorde! Kan vara en av dom längsta klipphängarna nånsin... ;-) Jobba extra? Tycker att du verkar ha fullt upp ändå, men som BP säger - du har ju energi som få. Dom på Allégården kan i alla fall skatta sig lyckliga som får dit dig :-)

GRATTIS igen, och STOOOR KRAM!

Geddfish ♥ sa...

Grattis på din födelsedag! Du är några (läs många) år yngre än jag och i din bästa ålder (fast det är man väl jämt) <3

Tack för svaret på mysteriet, som jag grunnat mycket över, haha!
Intressant.
Ha en fin dag, kram!

Ami sa...

Stort grattis på din födelsedag!
Oj, du har verkligen energi som orkar jobba extra...men grattis till det "nya" jobbet också!
Kram

Villa Frejas bokblogg sa...

Spännande att testa på nytt jobb.
Och stort grattis på födelsedagen. Kram

Susanne sa...

Stort Grattis på födelsedagen <3
Spännande att jobba med något annat så där när man känner att man kan och orkar. Känner glädje när jag läser om din positiva känsla av äldreboendet. I vår kommun är det nog tyvärr inte så där superpositivt. Jag är säker på att alla gör så gott dom kan men personalgruppen är alldeles för liten för att hinna med. Jag har bara jobbat 3½ år i kommun och inom äldrevården och kan tyvärr bara konstatera att det bara blir sämre och sämre. För ett år sen när jag sa upp mig för att sen ändå stanna och börja jobba natt igen så trodde jag att botten var nådd, att skeppet inte kunde sjunka mer... MEN det har det gjort och just nu ligger det på botten. Jag vet verkligen inte vad jag ska pyssla med framöver... Hoppas på ett mirakel så jag slipper gå tillbaka till sjukhuset för det är inget jag vill men snart är det det enda alternativet... Önskar dig all lycka till med det nya extrajobbet <3 Kram

House and Garden by Bia sa...

Jag får också gratta dig då ;)) Grattis !
Ser trevligt ut på bilderna du visar ;)
Passar på att svara på din fråga : jag är självlärd på yoga kan man säga. Har köpt flera yoga böcker (bl.a alla av Malin Berghagen, men också andra mera övningsböcker ) sen vet jag hur man ska andas, så jag lägger inte ut en massa pengar på något som jag kan (relativt bra i alla fall ) som att gå till yoga studios osv. men där träffar man ju andra likasinnade förstås. Men jag gillar att göra "saker" ensam så för mej är det skönt att vara själv ;))Tänder lite rökelse och ljus...ibland kan man ha soft musik på, om man vill förstås!
Men du kan ju alltid gå till en yoga studio första gångerna och sen köra hemma så du lär dig riktigt. Men det finns ju övningar på internet också.
Pröva vet ja´....och lycka till ;)!
Kram bia

Ditte sa...

Stort grattis!Och trevligt och gott med middag och lite firande i förväg.
Och så roligt att testa ett jobb på ett äldreboende. Där behövs ju verkligen positiva krafter. Önskar dig lycka till.
Kram!