torsdag 28 juni 2018

En dag på hojen

 Så var det dags att utforska Rhodos lite mer. På vår scooter 200cc begav vi oss mot Lindos, det tog sin tid, ön är ju faktiskt rätt stor. När vi kom fram förstod vi att vi inte var ensamma att vilja se Lindos. Busslaster och ett lemmeltåg mot stan med bilar och folk, jösses! Vi hittade en lugn taverna där vi kunde borsta av oss vägdammet och skölja strupen. Chauffören med Coca-Cola, och passageraren fick öl. Vi följde aldrig lämmeltåget till borgen ( tänkte såklart på Ama- ”våga vägra borgen”) och missade därmed Lindos Akropolis som ska finnas där nånstans. Men blev avskräckta av den enorma turisttillströmningen ...
Vi vände tillbaka norröver, och hittade härliga stränder, fastnade för den otroligt vackra Anthony Quinn -bukten, där visst några scener i filmen ”Kanonerna från Navarone” är inspelade, det fantastiska året 1960, nu tänker jag på Ama igen, vet att hon varit där, och på ett ställe i Spanien där kanonerna faktiskt finns, och vi har 1960 gemensamt också!  Nåväl, här badade jag i det kristallklara vattnet, minsann syns min rygg när jag är på väg i plurret, maken är inte lika begeistrad i att bada i havet, så han fick vara fotograf. Efter lunch där på en taverna körde vi vidare mot Rhodos stad. Vi hittade hamnen och gamla stan, otroligt vackert, men med massor av souvenirbutiker och restauranger, kan tänka mej att det är fullt med folk där på kvällarna. Men man blir fascinerad av historiens vingslag. Det fanns en borg där också...och min man hittade trappor ( förstår dig nu Ama)...men vi kom bara en bit på väg, sen tyckte vi båda att det räckte. ;-)
Körde hemåt igen mot västkusten . Gjorde oss redo för middag, det blev buffén på hotellet ikväll. Njöt av solnedgången på väg till restaurangen. Här är så njutfullt vackert! Ännu en härlig dag att lägga till handlingarna.




Lindos på håll





















7 kommentarer:

BP sa...

Här känner jag igen mig! Å det roligaste är att vi också åkte motorcykel till Lindos. Snacka om tillfälligheter! Orkade precis som ni inte med att vara "kulturell" och njöt på en taverna i stället. Men min man som körde MCn drack en öl ändå, men så är han ju engelsman;-)
Helt underbara bilder som år mig att åka Memory Lane;-)

Åke sa...

Så himla läckert! Det blåa havet, båtarna, tavernorna, ölen... det syns på glasets dimmiga fuktighet att den var kall. En fortsatt trevlig vistelse.

FREEDOMtravel sa...

Det ser inte ut att gå någon nöd på er! :) Vackert med havet och de gamla husen!

Steve sa...

Härliga bilder från en härlig dag. Lindos och Rhodos gamla stad minns jag mycket väl fastän det var 41 år sedan jag var där.

Ami sa...

Så vackert! Och visst är det roligt att se sig om lite :)

Ditte sa...

Scooter är ju perfekt att ta sig fram med. Har kört en hel del både på Rhodos och andra öar liksom i Thailand. Bra att våga vägra borgen. Det finns ju vykort att köpa. Har varit där ett par gånger men då var det inte alls så mycket folk och även länge sedan. A,Q, bukten minns jag också och det finns ju många ifna vikar och tavernor att besöka bortom turistströmmarna.
Förstår att ni hade en toppendag.
Tack för turen och fina bilder.

Ama de casa sa...

Mäh? Alltså... Jag klassar dig lite som nybörjare när det gäller borgar (om man jämför med mig) och sen klarar du "våga-vägra-borgen" inte bara en, utan TVÅ gånger på samma dag! Jag är djupt imponerad!!! Jag kanske kan få gå en kurs hos dig? ;-)

En härlig utflyktsdag - och dom där Navaronekanonerna får ni komma hit och titta på nån gång också :-)