lördag 9 december 2023

Ingen mjukstart


Nej, nån mjukstart fick jag inte efter långledigheten, en barnmorska fick gå ner till förlossningen och jobba, så vi som var kvar fick alltså fler patienter att ta hand om, vi fick upp en undersköterska gudskelov som kunde hjälpa till med en del kontroller och svara på ringningar, men det räckte inte till i alla fall när man har en full avdelning och mycket att göra, gula barn som skulle provtas liksom mammor med misstänkt infektion, mammor som måste urintappas som inte kan kissa efter förlossningen, höga blodtryck som ska åtgärdas, barn som måste börja amma och inte visar intresse, ja listan kan göras lång! Framåt kl 03 fick jag i mej en smörgås och nåt att dricka. En av de tuffare nätterna på BB, och som vanligt tar det lång tid att rapportera på morgonen, så man får jobba övertid, hm! 
Nu har jag sovit lite och laddat om för ännu en natt genom att se en del av den underbara showen Diggiloo på tv4 play, från i somras vid Ulriksdals slott där vi faktiskt var och såg det live också, en av höjdpunkterna var ju medleyt med Burt Bacharach sånger, som jag sjungit med i när jag var liten- till Siw Malmqvists låtar, inte visste jag att de svenska sångerna var engelska original då!  "Regnet det bara öser ner" , Sen drömmer jag en stund om dej"  "Du ser en man"(Svante Thuresson) , men visst känner man igen "Whats new pussycat?, I´ll never fall in love again", Thats what friends are for...ja listan kan göras lång!

Fotot är ett minne från en julmarknad i Berlin, tiden går ,redan 9 år sedan!

 

8 kommentarer:

BP sa...

Efter den natten kände du att du levde antar jag. Då fick du hoppa i det kalla vattnet direkt, så ikväll är du van. Ingen anpassning från ledighet till arbete behövs;-)
Julmarknad i Berlin - vilket fint minne. Nästa gång du vill besöka en julmarknad välj Lübeck eller München. Den i Gdansk lär också vara riktigt fin.
Nu önskar jag dig en mindre stressig natt. Kram:-)

Znogge sa...

Nej, det var verkligen ingen mjukstart utan snarare en rivstart! Men ni är fantastiska och vilket arbete ni gör. Så viktigt för alla <3 För son med sambo är det dags om två månader men de har inte valt din klinik. Sedan är det nog inte huggit i sten utan det lär väl bli där det är plats misstänker jag...

Önskar en fin och mindre stressig arbetsnatt nu!

Kram

LillaSyster sa...

Oj, oj, oj vården blöder i alla län och regioner,
Håller tummarna för att den här natten blir blir bättre.

Guldkryckan sa...

Jo, lite mycket där, mycket ansvar och på det ofrivillig övertid...nääää...hoppas denna natten blir lugnare.

Ha det bäst.

Ditte sa...

Verkligen en kämpig natt. Pust! Hoppas nu att nästa natt blir bättre.
Jag såg Diggiloo på tv igår och kom ihåg att du var där. Tittade efter dig. Jättebra och väldigt roligt med alla bitar jag också kände igen. Och visst var medlyt med Burt Bacharach bra. Kände igen alla bitar.
Ja, tiden går fort. Men visst är det kul med minnen. JUst julmarknader har aldrig varit min favorit men visst kan en offra sig.
Kram

Äventyret framtiden sa...

Ja, det låter inte som en drömtillvaro precis med allt ansvar för att jobbet ska flyta på och alla berörda ska känna sig trygga. Hoppas du får en bättre inkommande natt. Håller mina tummar för det.

Kram

anna-lena,larsson@edu.tranemo.org sa...

Och så sägs det att det föds allt färre barn. Samt att många åker hem snabbt efter förlossningen. Men där ser man... så är det inte alls...Du behövs! Kram

Anna i Portugal sa...

Det låter verkligen som en kämpig natt! Hoppas det blir bättre inatt.