tisdag 23 mars 2010

Trettio år i Landstingets tjänst!

Det var närmare bestämt den 10 September 1979 som jag började arbeta i Stockholms Läns Landsting. Jag skulle snart fylla 19 år,och började min bana som sjukvårdsbiträde på långvården. Några dagar tidigare,den 6 september (faktiskt samma dag som min äldsta son föds flera år senare!) gick flyttlasset ner till Stockholm och Bromma-dit jag och en kompis flyttade in i en andrahands lägenhet.
Det har nu gått 30 år sedan den dagen. En av mina kollegor sa nyligen att : -Då var jag precis nyfödd när du flyttade hit! Då förstod jag att vi inte var riktigt jämngamla-fast jag inte känner mej speciellt mycket äldre? Visst är det konstigt? Jag förstår ingenting?
I alla fall är det 30 år sedan,hur jag än vrider och vänder på åren och dagarna,så är det så! Och i dag dök hedersbelöningen upp på posten! Fina glas från Orrefors,åtta rödvinsglas,åtta vitvinsglas och åtta tumbler glas! Fint som snus :)
Det fanns en hel del fina saker att välja på,som pärlhalsband,guldklocka,ljusstakar och andra glas och fat,vaser mm. Men jag valde som sagt dessa glas. Vilket betyder att jag och maken idag fick åka till IKEA och leta efter ett vitrinskåp!
Sjukhusdirektören har det stora nöjet att inbjuda mej till utdelningen av hedersbelöningen på torsdag! Men den kom idag på posten? Ser ändå fram emot torsdagen,och ännu mer fram emot middagen i Stadshuset i april, för alla oss 30+ !!!!!!

9 kommentarer:

imse sa...

Grattis på 30-årsdagen!

Jag firar 30-årsjubileum som sjuksköterska i år. Svårt att fatta!

Nattsyrran sa...

Då får vi gratulera! Och tänk att sist jag var på jobbet satt anmälningslappen uppe på kylskåpet.. 25 år i landstingets tjänst och där stod jag och räknade efter men NÄHÄ,,,, det kan väl inte vara 25 år på landstinget??? Jag är ju bara 25??? Får inte ihop det riktigt. Hmmm.. Få se nu.. Jag började som sjukvårdsbiträde februari 1985 MEN sen beror det på hur allt räknas?? Tror jag sparar det till nästa år eller året därpå.. Fina glas (har likadana hemma i mitt skåp). Kram

Anne-Lie sa...

Men 30 år är ju finfint - å så kan det ju vara bra med glas eller hur?

Helga - precious sa...

Otroligt! Jag trodde knappt du var mer än 30 år gammal...

Vilka fina glas - det var en fin present. Jag har jobbat 26 år nu och fick en flygbolagsnål + en slant extra på banken förra året.

Vinterfin sa...

Häärligt härligt och glasen var verkligen fina..Du får bjuda vin i dom ha ha.
30 år!! Det är lång tid det, ditt sinne är väl runt en 25-årings, eller hur!! Kram kram

Anni sa...

Vilken bra tackpresent - alltid kul med snygga glas (och en anledning att åka till Ikea ;-))

camilla sa...

Grattis!! Inte dåligt. Ursnygga glas. Kram Camilla

Fiffilura lite ღ sa...

Så olika det är.
Min syster fick inte så mycket som en blomkvast efter sina 30 år...


Varmt grattis och ha det så jättebra!!

Petra sa...

Grattis på 30 årsdagen.