torsdag 27 juni 2013

Veterinärbesök och vad man kan hitta i en tarm

 Igår ringde jag veterinären för att få ett nytt recept på kortisontabletter till lilla Maja som ju har astma (!) och hon måste ha en liten tablett varje dag, annars blir hon så tungandad lilla gumman. Snällare katt får man leta efter, jag får pilla ner den lilla tabletten i svalget varje dag  nästan utan problem. Men nu ville förstås veterinären titta på henne för att se att hon mår bra ( ja, det gör hon om hon får sitt kortison!) så det var bara att åka till djursjukhuset idag på en koll. Som tur är så är hon så pigg och fräsch (för sin ålder...hon blir 12 år i år) så inga nya blodprover behövde lämnas (där sparade jag lite pengar) och jag fick det efterlängtade receptet på kortison! I väntrummet hade de en glasmonter med olika saker som de hittat i främst hundars magar, det var allt från sönder tuggade livremmar till dessa trosor som hittats i tarmen på en labrador!
Jag säger då det!!  Sen har dagen rusat fram, man hinner ingenting när man e ledig...hehe. Tvättat fönster, åkt och handlat, ut och joggat, laga middag..hux flux är klockan 19.30 och maken kommer hem från jobbet!
Jag som tänkte att jag skulle sätta mej i soffan och läsa i min bok....nåja det kommer dagar för det också!
Nu stundar en helg på landet med goda vänner, underbart!!!

5 kommentarer:

Mallan sa...

Ja, hundar kan stoppa i sig de märkligaste ting alltså :-)

mittilivetochjag sa...

Skönt att Maja får sin medicin. Själv hade jag en katt som blev 22 år. Vi fick avsluta hans liv pga att han hade smärta i magen då han åt. Han orkade inte gå ut längre och pälsen var så tovig. Vi fick helt enkelt ge honom frid. Det är ett år sedan nu.
Det är svårt när våra älskade djur har det svårt.
Kram!

Singelmamman sa...

Klart du ska komma med och bloggträffas den 3:e! Om du är vaken förstås. Vore jättekul att träffas.

Kaatzi sa...

Skönt att allt gick bra med Maja!

Ja labradorer tuggar i sig det mesta. Har aldrig haft en själv men har goda vänner som föder upp rasen :-)

BP sa...

Asg åt trosan i Labradorens mage, kinky, minst sagt;-)