torsdag 24 april 2014

Gårdagens teaterpjäs och dagens klippning!

Även jag hann med att se den vackra blomningen i Kungsan igår!
Idag lycklig över att det äntligen var dags att få åka till frissan och göra nya slingor å klippa mej (trots att jag är så håröm!)
Och ikväll var det dags för Linas inspirationskasse med Lammfärsburgare med koriandersalsa och morotsslaw. Fast den färska koriandern hade hunnit vissna till min förtret, men till makens lycka!
Måste ju skriva lite om gårdagens pjäs på Stadsteatern, Intensiven hette den med bl.a Ann-Sofie Rase och Shanti Roney.
Handlingen : ”Intensiven” handlar om några föräldrar som möts i sjukhusets dagrum under det att deras barns livsöden avgörs. Föräldrarna reagerar olika. En mamma vill hålla sitt barn vid liv till varje pris, en annan kämpar för sin dotters rätt att dö om utsikterna är att hamna i respirator.
Här kan ni läsa mer om pjäsen.   Här en recension om pjäsen i SvD.

Jag och även min man tyckte pjäsen var bra, jag är ju lite skeptisk till pjäser i sjukhusmiljö, men denna gång blev jag inte besviken. En historia som regissören har varit med om, att förlora sitt barn. Skådespeleriet var helt fantastisk- av alla! Men kanske framför allt av Ann-Sofie Rase...som spelar mamman till barnet som hon ej vill ska bli liggande i respirator.(A-S Rase spelar med i De tre musketörerna på stadsteatern, där hon spelar Drottning Anna av Österrike, som mest liknar Nina Hagen) Man kan känna hennes smärta rakt in i märgen! Puh!
Det var verkligen behövligt med lite rökta räkor och en öl på Royal Viking Hotel innan vi åkte hem...

3 kommentarer:

BP sa...

Det var nog ett av de längsta inläggen du skrivit = pjäsen måste a lämnat ett positivt bestående intryck på dig. Kul!
Roligt att du också fick se den vackra blomningen. Å håret är skitfint:-)

Svar: Japp. Liins Wok House är öppet på kvällarna.

Ama de casa sa...

Håret blev ju hur snyggt som helst!
:-)

gangsteg sa...

Jag såg Intensiven i onsdags och jag tycker mycket om pjäsen. Den fick med många viktiga aspekter och gestaltade det på ett bra sätt. Visar att det finns flera sätt att se på en fråga flera sätt att uppleva och reagera. Starkt manus!