måndag 27 april 2015

Hur mår du? Få svar redan i morgon!

 På jobbet får vi gå till företagshälsovården typ vartannat år, i alla fall vi som jobbar natt. De tar då ett blodtryck (vilket vi kan göra själva på jobbet) ett stick i fingret där det kollas ett blodvärde och kolesterol, thats it!
Så jag slog faktiskt till nu att få kolla en hel radda blodprover-som både blodstatus,sköldkörtelhormoner,kolesterol och andra hjärt och kärlprover,järn, njur och leverprover och blodsocker-även HbA1C -hur mitt blodsocker sett ut under en längre tid. Via facebook har Werlabs gjort reklam, och ja, jag slog till idag (  det var 20% rabatt)! Proverna togs på en vårdcentral i grannkommunen,dit det är så nära för mej att åka, och ikväll plingade det till i min telefon, de flesta av mina provsvar har kommit!
Än så länge verkar jag frisk, och det känns ju skönt :-). Inlägg 53/blogg100

7 kommentarer:

Gemsofmylife sa...

skönt att svaren är bra ..
Du som har lite kunskap om detta.. och vet vad du ska titta på… måste vara skönt..
vi har företagshälsovård via jobbet.. vilket är hur bra som helst..
men man börjar fundera på hur säkra dess resultat är från den årliga kollen när en av killarna gick dit i eget syfte för han inte kände sig bra en vecka innan och det visar sig att det är riksknas med vita blodkroppar, samt veckan efter med hälsokontrollen och dess tester visar att allt var bra…
( nu hade det inte gått över på en vecka, nä utan hans prover är fortfarande inte bra..) så man undrar ju när man får hem ett resultat som då säger att allt är bra ….
Kram Sanna

cissi sa...

Har läst ifatt lite när jag druckit morgonkaffet! Det händer som vanligt en hel del oss dej och bidraget till "skyltsöndagen" fick du verkligen till!! :)
Ha det bra!

BP sa...

Hälsoundersökningar är bra om de utförs av en "riktig" mottagning. Det kan ju faktiskt något upptäckas som man inte visste att det fanns.
Är glad att du är frisk. Fattas bara annat, för du tar ju verkligen väl hand om din kropp!

Svar: Det är Mörby som ligger nära Danderyds Sjukhus, men det är samma linje.
Å du, det är ingen höjdare att åka Roslagsbanan om man inte bor längs linje och ska shoppa i Täby centrum;-)

Decdia sa...

Det hade nog varit bra att ta såna tester. Frågan är bara om jag vill veta svaren! Haha! :)

Rantamor sa...

Du frågade om "apoteketsgelesockar", jo jag tyckte dom var bra, en timme ska sockorna sitta på och sen började jag hudfjälla redan efter fyra dagar. Det var så mycket att jag sov med sockar på. Man får inte dra i hudflagnorna och det var liiite svårt att låta bli, men allt hade fjällat inom en å en halv vecka.
Nu smörjer jag och pysslar med fötterna, dom kändes lite ömma första dagarna efter att allt flagnat bort, men det var inte mycket alls.
Återstår att se vad Rantafar tycker när det börjar fjälla här...tänkte karlar brukar ju tycka mer !!!

Återkommer.
Tjingelingen från Rantamor, och va kul att dina värden är bra, men fattas bara annat du som tar hand om dig så bra.

Ama de casa sa...

Det är ju viktigt att kolla upp sig, och skönt att värdena är bra.

Själv lever jag inte riktigt som jag lär enligt den första meningen. Men tack vare att jag har åkt in på sjukhuset ett par gånger så är jag ganska ordentligt uppkollad vid det här laget :-)

Susanne sa...

Tack för påminnelsen, ska boka en tid för en årskontroll.
Kram