tisdag 25 juni 2024

Mindre rolig tisdag

Idag såg jag en huggorm "krypa" in under huset! Inte kul att veta att det finns en huggorm på tomten! Jag har vattnat blommorna stampande i gummistövlar idag! Suck!  Plockade smultron med stövlarna på också!

Min man åkte till sin tandläkare idag i Sollentuna och var borta några timmar ( han fick också en ny krona!) . Jag passade på att läsa/lyssna färdigt på boken: " De fenomenala fruntimren på Grand Hotel", den har fått så bra recensioner, men ack...jag tyckte inte den var så fängslande, mest förutsägbar.

Nåväl, till lunch stekte jag korv med bröd, då drog brandlarmet igång i stugan, som jag nu hör tack vare mitt CI-implantat! Så det var bara att få tag på en stol, kliva upp till brandlarmet i taket och få ner det och dra ut batteriet, suck!

Kvällen blev lite lugnare, vi grillade kyckling och tittade på fotboll utomhus via datorn. Vädret är det inget fel på!
 

8 kommentarer:

Znogge sa...

Lite jobbigt att veta att det finns en huggorm i närheten även om det i sig inte är förvånande. Då är gummistövlar ett bra alternativ. Det är ju bra att brandlarmet fungerar men det är ett joxande när det löser ut...
Jag tyckte boken var bra men smaken är som baken.
Skönt med lugnare kväll och vädret är ju fint nu!

Kram och god onsdag!

femfemman sa...

Låter lite jobbigt med ormen. Det andra, det kan man ta det med ro...
Vi har haft huggorm på tomten/ vid tomten nästan varje år. Men vi har bara sett dem enstaka gånger. Tycks som om de flyttar på sej.
Men har alltid ordentliga skor på fötterna, då jag går ut i högt gräs utanför tomten. Stampa är bra! Ormen är lika rädd för dej som du är för den.
Ha en fin dag! Kram

Guldkryckan sa...

En orm kan man ju vara utan minst sagt, man är ju ingen zeb macahan som hade gjort kvällsmat av den. ;)
Här har vi bara råttor och en & annan knepig granne, men så kan det vara ibland.
Brandlarmet satta igång här vid matlagning förr...innan frun plockade bort apparaten från taket...den sitter lägre ner nu så den kan stängas av.

Tandläkare är bra att ha, synd att deras timpeng är så hög bara, man har valt fel yrke. ;)

Ha en fin dag nu.

LillaSyster sa...

Men nu vet du att brandvarnaren fungerar. Orm i trädgården nej tack. Får försöka fånga in den och flytta den till ett annat ställe =)

BP sa...

Huggorm - nej usch! Tänker speciellt på om Samuel kommer på besök. Kanske kan din man döda ormen med en skyffel eller nåt liknande. Så vänligt sinnad är jag - NOT!!!
Smultron - yummie, yummie!!!

Då har din man också spenderat sin skatteåterbäring på samma sätt som du - tur att det inte drabbar någon fattig som jag brukar säga;-)

Skippa laga mat Susjos! bre mackor istället. Betydligt enklare. Men bra att du hörde larmet i alla fall. Det kunde ju ha varit "på riktigt".

Ditte sa...

Huggisar är ingen hit så bra att stövlarna kom på- Tänkte som BP att det blir till att se upp när Samuel kommer på besök-
Minns att Bosse högg ihjäl de vi hade på tomten på Åland. Visserligen tror jag huggisarna är fridlysta men på min tomt vill jag inte ha dem. Inte ni heller.
En skön dag vädermässigt men dock lite extra trassel på olika sätt.
Kram

Hanneles bokparadis sa...

P.S.
alla ormar är bra, de äter råttor och andra skadedjur (väldigt skygga för människor, trampa på med stövlarna och sjung)

Anna i Portugal sa...

Att bli överraskad av en huggorm är nog inget som någon gillar. Men kanske någon kan ta en pinne och lyfta bort den långt bort från hus, så ingen blir biten.