söndag 7 december 2008

Söndagstankar

Vilken helg! Igår var vi till Skansen i regnet och jag blev blöt om både stövlar och strumpor! Men en trevlig julmarknad hade de,och en helmysig jul allsång på Solliden scenen med Niklas Strömstedt,och Meta Roos bl.a. Mycket trevligt! Det var väldigt skönt att komma in i värmen sen hemma hos svägerskan och få dricka varm glögg bland all släkt och goda vänner. Sen massor av mat och gott vin,gjorde att även denna kväll blev sen...
Denna dag har inte blivit lugnare alls, först var jag äntligen och hämtade ut ett paket som legat länge och väntat på mej från Haléns,har hittat en urläcker klänning som jag ville ha,tänkte den skulle passa bra till nyår. Men när jag kom hem och provade den så blev jag besviken,den var först och främst för stor! (kors,oftast tycker jag man får för små kläder när man beställer!)men sen var den inte alls snygg...inte på mej i alla fall,hm. Raskt tillbaka till butiken för att skicka tillbaka den,man har ju "bara" 14 dagars ångerrätt,och jag har låtit den ligga länge i butiken utan att hämta ut den!
Vidare in till stan igen,tredje gången denna helg! Idag var jag med jobbarkompisar på Vasan och såg "Blommor av stål".
Många minns säkert filmen "Blommor av stål" som kom 1989. Den gav Julia Roberts hennes första Oscars-nominering och i de andra rollerna glänste skådespelerskor som Shirley MacLaine, Dolly Parton, Sally Field, Olympia Dukakis och Daryl Hannah.

Jag vet inte om jag sett den filmen,vill nog se den igen nu när jag sett pjäsen. Jodå,den berör, tårarna rann på slutet. Blev mycket imponerad av Pernilla August,vilken skådespelerska! De andra är också bra,främst Susanne Reuter :). Men det är trots allt en lättsam pjäs,och ska väl inte jämföras med Stadsteaterns utbud. Vi hade i alla fall en trevlig kväll som avslutades med god middag och massa prat på "Jensens Böfhus".
Jag lovar att jag kommer att sova gott i natt!

Steel Magnolias- Celine Dion Goodbye´s


2 kommentarer:

Lena sa...

Hej du partypingla!
Här går jag i stor t-shirt och med rinnande näsa, undrar hur jag ska hinna med allt till jul medan du springer fån ena teatern till den andra :) Låter underbart!
Hoppas ni kan komma över nästa vecka, längtar efter att träffa dig!
Ha det så bra ditt energiknippe!
Kramar Lena

Strandhs Mia sa...

Hej.. det håller bara på och strular när jag ska skriva ... det j****la lösenordet på grekiska eller jugoslaviska eller ryska... missar en bokstav och då blir det krångel på en gång och så får man börja om igen..
Men ville bara säga hej !
Kram...