fredag 20 januari 2012

Övervikt


Ja, inte den övervikt som blivit efter allt jul och nyårsfirande( det är en annan femma...),nej det var ju det där med bagaget! Vi hade ju 10kg övervikt redan på Arlanda på väg till resmålet!! Hade missat att det var totalt 20kg MED handbagage! Hon vid incheckning var sjysst och lät oss betala bara för 5kg.
Igår var det då dags att åka hem. Hur blir man av med 10kg övervikt? För så kul är det inte att betala 8 euro/kilo i straffavgift. Vi lämnade kvar en hel del på hotellrummet; strandhanddukarna, schampoo, hudlotion,böcker mm. Sen började vi klä på oss....så på denna bild bär jag (ni tror inte att jag är klok!) 4 par trosor+ bikinibyxorna. Två bh:ar, 5 toppar+ den tjocka tröjan. Två par strumpor, ett par tights under jeansen. Alla 4 halsband och dubbla armband åkte på också. Jag kände mej verkligen som en michelingubbe, mådde lite illa faktiskt, för det var svårt att andas med alla dessa kläder! Maken gjorde detsamma-han bar två par byxor och 4 tröjor! Tur att det inte var +35 grader i luften,då hade jag inte fixat detta! De andra i bussen satt med shorts och flip-flop, men inte vi inte!
Vi höll andan och hoppades att de inte skulle väga handbagaget...för där hade jag tryckt ner lite kläder också. Och med tur och lite skicklighet så blev det bara 2kg övervikt (slapp väga handbagaget!) och vi behövde inte betala något alls!!! Puh!!! Gissa om jag sprang på toaletten när vi gått igenom säkerhetskontrollen, och klädde av mej illa kvickt!!!

10 kommentarer:

fialia sa...

Hahaha underbart, hellre svettas än att betala "sur" övervikt.
Hoppas du får lugna o fina nätter, jag har precis gått av tre.
ha de Fia

Suzan sa...

Hahahah ;)

Anna sa...

Hahaha det förstår jag att du gjorde. :) Vi gjorde faktiskt samma sak när vi åkte till Egypten för några år sen.

Hovdamen sa...

Ha, ha, ha, hysteriskt roligt:)) Men inte så bekvämt förstår jag:))

Välkommen hem!

Shamrock sa...

haha

Anne-Lie sa...

Smart lösning! Min resväska stannade på 20 kg men handbagaget vägdes inte in som tur var. Övervikten sitter nog mest runt min midja;-))

Anonym sa...

Hahaha! Det var smart tänkt! Tror dock inte att jag klarat det, är så varm jämt och har nog med min egen övervikt.

Kram
Imse

Mallan sa...

Haha, fiffig idé!

Kicki sa...

Eh, hur orkar man det...:)

Västgötskan sa...

*asgarvar*
Tack snälla du för dagens bästa skratt! Tårarna rinner här... ;-D