onsdag 10 december 2014

Dagen i Berlin...

...började med frukost på rummet. Frukosten kostade 25 Euro per person (!) , så vi beställde bara till en person, men det räckte och blev över till flera personer (frukosten var lika dyr i matsalen, så för någon euro mer blev det frukost på rummet istället)

På våningen högst upp fick man en sån här fin bild på akvariumet, längst ner ses baren.

En dykare var på plats idag och putsade på cylindern där inne.

Ute sken solen ...

...och tillsammans med våra nyfunna vänner tog vi oss mot TV-tornet.

Tack för tipset Ama om att slippa stå i kö till tornet, vi fick en tid istället att komma tillbaka på ,då det var vår tur att ta hissen upp. Vi besökte istället en julmarknad i väntan på vår tur och drack" Gluhwein mit schuss", jag spetsade med rom, smakade så gott!

Vi struntade i att prova pariserhjulet.

Väl uppe i "silverkulan" på drygt 200 meters höjd var det en fantastisk utsikt!

Jag och våra nya vänner prutade ner ett roligt pannband i päls...skönt för öronen ( men snacka om att se ut som en rysk babushka, hehe)

Många julmarknader fanns det...

Jag gillade ju currywursten (tyska korvar är ju sååå goda!) så det blev dagens lunch

...och till efterrätt blev det en blå drink på vårt blåa hotell innan det var dags att ta sig till flygplatsen. Drinken bestod av gin, blå curacao, lime och tonic water...läskande!
Vet inte om det berodde på drinken eller på det trevliga sällskapet, men på flygplatsen glömde vi helt bort tiden och pratade på med varandra alla fyra. Helt plötsligt ser jag på klockan att vårt flyg lyfter om 10 minuter!!! Snacka om att vi fick bråttom till gaten. Och där var de inte glada..de nämnde att de hade minsann ropat på oss i högtalarna. Sprang ombord och jag bad kabinpersonalen så väldigt mycket om ursäkt...sååå pinsamt!
Men ,nu är vi hemma igen från en fantastiskt rolig resa!

3 kommentarer:

BP sa...

Härliga bilder från ett soligt Berlin! Minnen därifrån behöver du här i rusket!
Hotellet var ju sååååå cool!

Ama de casa sa...

Åh vilken matchande drink! Fattades bara lite fiskar och en dykare i den ;-)

Oooo... Sådär skulle inte jag kunna göra på en flygplats. Trots att jag flugit en hel del så blir jag alldeles stirrig och vill vara ute i gooood tid. Väl där kollar jag avgångsskyltarna typ en gång i minuten... :-)

Visst är utsikten maffig därifrån tornet! Och jag gillar skarpt deras kösystem.

Men jösses vilket hutlöst pris på frukosten! Vi brukar ha med en vattenkokare, tepåsar och snabbkaffe, och sen köpa nåt i affären att gnaga på. När vi bilar har vi ibland egen kyl med också, som funkar både på bilbatteri och i väggen. Haha! Eller så går vi ut på stan och hugger nån frukost.

Det låter som ni har haft en toppentripp till Berlin! :-)

fialia sa...

Så härliga bilder från ett skönt avbrott i vardagen.
ha de Fia