onsdag 5 augusti 2020

Fånga kvällen

 Natt nr 2 blev en helt annan upplevelse, mycket lugnare och fick hjälpa en liten flicka till världen, samma dag som den födande kvinnan firade sin födelsedag, så det kan bli! Har ett konstigt schema denna vecka, är ledig inatt, men jobbar i morgon torsdag natt, nåt byte var inte att tänka på ( att få jobba må-ti-on istället för må-ti-to ), det fattas personal både i natt och i morgon natt. De hade tacksamt tagit emot ett extrapass av mej i natt, men jag pallar inte att jobba 4 nätter på raken.
SÅ en ledig onsdag kväll måste man ju passa på att njuta av sommarstockholm. Maken hade bokat bord på den grekiska restaurangen Esperia vid Mariatorget. Så efter en kopp kaffe och en dusch vaknade jag till på eftermiddagen och var redo för middag . Vi tog en äkta grekisk tre rätters middag med god grekisk sallad och olika dipsåser, grillat kött av alla de slag, oxfilé, lamm , köttfärsbiffar och fläskfilé. Så baklava till dessert, gick ner med en ouzo till (glasskulan fick maken äta upp)
Efter en belgisk öl på Pitchers vid Mariatorget åkte vi hem och är så här pigga och glada.

Orsakullan undrar idag : Surströmming är det många som äter så här i augusti. Blir det surströmmingsskiva för dig?
Jag är stormförtjust i surströmming, men har inte ätit det nu på flera år, men kanske blir det en suris i år, vem vet?

7 kommentarer:

BP sa...

Groupien eller är den ändå en selfie är den bästa jag sett av er två. Bilden är helt underbar:-)
Nej, nån gräns får det vara. Fyra nätter i sträck är minst tre för mycket om du frågar mig. Förstår inte hur du orkar som du gör. Men du och din man har en förmåga att njuta för fullt när ni väl är lediga båda två. Å det gör ni helt rätt i! Man ska njuta av livet!!!

Ja, surströmming... Mums! Vi får se hur det blir. En granne har redan hoppat av:-(

Livsamatören - amateur of life sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Ama de casa sa...

Förståndigt av dig att inte erbjuda ett extrapass, låter jobbigt nog ändå... Jag föddes tre dagar efter mammas födelsedag, så det var rätt nära :-)

Bilden på er är superbra!

Surströmming kan jag köpa tvärs över gatan här, men har bara ätit det en gång på terrassen. Blev liksom inte samma sak att äta det i värmen, smakade inte alls lika bra :-)

Znogge sa...

Vilken perfekt kväll det blev! Vi åt också ute i går och det var alldeles ljuvligt gott.

Kram och god torsdag!

Geddfish ♥ sa...

Supersnygg selfie/groupie!
Nej, fyra nätter är väl att ta i!
Kul, det där med födelsedagar.Mina två äldsta barn är födda 22 och 25 juni. Mitt tredje barn blev en dag sen födelsedag till sin mormor och fjärde barnet blev fyra dagar sen till min födelsedag.
Äldsta dottern född 22 fick sin förstfödde dock som present på sin dag!
Kram

Ditte sa...

Så fina ni är! Och trevligt att gå ut och äta och njuta av god mat i trevlig miljö.
Skönt att den här natten blev lugnare.
Har fortfarande inte kommit till Esperia men ska nog hinna innan augusti är slut.
Kram

Paula sa...

Fina paret! Och vilken romantisk man du har som uppvaktar dig med rosor, lite nu och då vill jag påstå! Och det är ju precis just överraskningen som är så mysig, själv har jag haft dötråkiga karlar som ansträngt sig en gång per år, på Alla hjärtans dag..Så håll i honom, hårt!
Kramen