söndag 30 augusti 2020

Skyltsöndag och Carola

 Sakta men säkert börjar jag också varva ner efter en intensiv jobbmånad. BP:s skyltsöndag idag, men du får ursäkta lite, för dagens höjdpunkt var att....
... få se Carolas sista sommarkonsert i Steninge Slottsby i Stenladan. Jag har inga skivor med henne, hon har inte varit min idol, jag var "för gammal" när hon slog igenom, men visst tyckte jag hon var fantastisk när hon slog igenom med "Främling" i Melodifestivalen 1983.
Men hon har nånting fantastiskt: en otrolig sångröst! Så när jag såg att hon har sommarkonserter inte alls så långt härifrån, så varför inte? ( inte höll hon på i 1 1/2 timme inte, nej det blev minst 2 1/2 timme, snacka om att bjuda på sig själv!
Just ikväll var det en extra insatt och absolut sista konsertkvällen, de tar bara in 50 personer, så jag slog till innan jag hade någon som ville och kunde följa med, maken var absolut inte intresserad!

 Pick-nick korgen packad, och en blomma till Carola är med.
 En skylt fick jag med !
 Det bjöds på alkoholfritt bubbel när vi kom.
Pick-nick hade vi med oss själva.

 Kompisen L från Upplands Väsby följde så gärna med ikväll, jättetrevligt att ses!
Här sitter vi och laddar för kvällen.

 Vi hade perfekta platser...
 ...och visst kan hon sjunga!!!
 Vid några av sångerna så dansades det balett också, otroligt vackert!
 Stenladan var enorm...och Carola rörde sig i publiken.
 ..och såklart ställde Carola upp på lite bilder efteråt.
 Det blev en magisk kväll, och när jag körde hem kom jag på att jag har nog en skiva med Carola, en julskiva!

Orsakullan undrar idag: Om du skulle beskriva dig som tonåring, vem var du då?
En glad sprallig tjej, men som fortfarande var ganska blyg i skolan.


9 kommentarer:

tanthuset.blogg.se sa...

Wow, vilken kväll! Ett perfekt skylttema med röd tråd :) Jag har inte Carola som en idol på nåt vis men visst har hon en änglaröst utöver det vanliga
Kram!

znogge sa...

Vilken härlig kväll! Carola är ingen favorit hos mig men en sak är säker och det är att hon kan sjunga!

Kram och god måndag!

Ama de casa sa...

Jag kan bara instämma med dig och dom övriga talarna - hon är ingen idol hos mig heller men visst har hon en pipa som heter duga! Skulle gärna ha sett den där konserten, speciellt när hon sjöng sina härliga gamla schlagers :-)

Ha en fin start på veckan!

Ditte sa...

Vad roligt! Och sjunga kan Carola verkligen. Fint också att hon bjöd så mycket på sig själv. Kan tänka mig att det blev en fin kväll på alla sätt- Och miljön här ute är ju helt underbar.
Önskar dig en bra start på veckan.
Kram

Geddfish ♥ sa...

Vilken härlig skyltsöndag som du bjuder på då!
Jo, jag har alltid gillat Carola. Hon sjunger så mycket fint. Vi har haft med några julsånger i den lilla körer av hennes också. Och ändå är jag mycket äldre än dig, haha, men jag är nog barnslig, hihi.

Kram!

PS. Det där med att föra över en liten video, nej det lyckas inte jag med, även med dina intruktioner. Men jag får fortsätta med mina kanaler på Youtube. DS

dianasdrömmar sa...

Mysig tmed konsert kram

BP sa...

Vilken udda och samtidigt härlig plats att hålla konsert på. Vilken läcker miljö! Bra att du slog till och ännu bättre att du lyckades "ragga upp" en kompis som följde med.
Som schlagerfantast måste man ju bara gilla henne, och du älskar ju schlager.
Å några skyltar fick du också med, schysst:-)
Tusen tack att du skyltade om inte annat med en fin konsert! Stort tack för länken också:-)

Paula sa...

Nä men titta, där är ju linslusen! Och en till tror jag bestämt, vilket trevligt initiativ du tog. Jag är ingen Carola-fan, visst, rösten är fin, men jag tycker hon inte är naturlig. Rösten, gesterna...ja jag har nog lite svårt för henne. Jag är mer Lotta Engberg.-typ, rakt på sak, även om inte hon heller är någon idol. Nej jag har nog inga såna...
Men en jättetrevlig kväll fick ni, tack vare dig! Toppen

Pettas sa...

Tack Susjos för att du tog mig med på konsert med Carola! När min dotter var liten fick jag lyssna på Carola titt som tätt, se henne hänga på väggarna i dotterns rum Vi i familjen levde nästan dygnet runt med Carola och fick lyssna på hennes fina röst morgon, middag o kväll. Carola kan sjunga och det med bravur. Ett tag hade hon lite darr på den som jag inte gillade men tack och lov så lade hon av med det och sjunger som man ska sjunga igen.
Ni fick en härlig stund tillsammans din väninna och du. Det ser mycket trevligt ut allting.
Tack!
Ha en fin tisdag!