torsdag 2 oktober 2008

Djungelboken på Stadsteatern-07

Och denna föreställning,ja,ni tror väl inte att det är sant,men den såg jag tre gånger!! Helt fantastisk! Erik Gadd hade gjort musiken. Skådespelarna var skitbra! Inte minst Ormen Kaa som gjordes av Frida Westerdahl !!

Svenska dagbladet - 13/1-07 Karin Helander"Regissören Alexander Mørk-Eidem tar fasta på kärnan i Kiplings Djungelboken och gör en samtida, eller snarare framtida, version pepprad av populärkulturella referenser.Det är idérikt och delvis rätt utflippat. Ensemblen har förälskat sig i överföringar, paralleller, infall och många är roliga, fyndiga, spännande. Några karameller suger man på för länge – kill your darlings! Annars dödas det rätt mycket, det är en ganska våldsam uppsättning." "Ensemblen är suveränt bra." "Mowgli själv görs med integritet, allvar och precis kroppskontroll av Kristofer Fransson, som behärskar både Michael Jackson-moves och kung fu. På gränsen mellan ung och vuxen briserar han av utanförskapets övergivenhetskänslor innan han finner sin egen väg. Han drivs av trots och frigörelsebehov – respekt! Det är en påkostad uppsättning med stor ensemble, orkester, mycket dans, coola kläder, sprängfylld av ljudeffekter. Inspirationen är hämtad från kultfilmer, kampsport, serier, dataspelsblippande, street dance och storstadspuls. Många scener lyfter av Eric Gadds musik, ibland genom ett atmosfärskapande ackompanjemang av dovt hot eller partyös, men mest genom sångerna – rap, pop, rock, disko – som får växa till hela shownummer. Då gungar det i publiken, som efter tre timmar får gå ut i kvällsrusket på Plattan. Till vargar och människobarn"

Stadsteatern är verkligen en teater för folket,lite billigare än privat teatrarna,och sååå många bra pjäser att se!
Nu närmast ser jag fram emot att se " Petra von Kants bittra tårar" med Pia Johansson,och faktiskt just Frida Westerdahl,här i oktober.

Och ja...jag kunde inte låta bli en av gångerna efter att ha sett Djungelboken,då delar av ensemblen satt och tog en öl efter föreställningen...gå fram till dem och tacka för en suverän föreställning! De blev glada och förvånade...att jag kände igen dem osminkade...

1 kommentar:

Storarvid sa...

HEJSAN!
Tack för komentaren. Detta är ju nästan otroligt, jag hade inte varit på din sida innan, här satt jag och skrev om Baloo och så har du skrivit om att du besökt Djungelboken på Stadsteatern HA HA Snacka om sammanträffande!!! Jaa då vet du att om man blir kallad för Björnen Baloo av ett barn då är det vekligen något bra