måndag 2 mars 2009

Män som hatar kvinnor

Såg filmen igår,lite skeptisk var jag förstås. Har man läst boken så brukar man bli besviken på filmen. Men icke! Den var precis så läskig och spännande som boken. Visst,mycket hade skalats bort,en film kan ju inte bli hur lång som helst! Men det väsentligaste var kvar.
Den danska regissören Nils Arden Oplev har lyckats mycket bra. Skådespelarna är superbra,Michael Nyqvist är perfekt som Mikael Blomkvist! Och ingen hade nog kunnat gjort rollen som Lisbeth Salander bättre än Noomi Rapace! De två följande böckerna tycker jag är ännu bättre än den första, och läser i Svd:s recension att de böckerna ska filmatiseras,men för TV. Hade gärna sett dem på bio också...
Maken,som inte läst böckerna tyckte också att filmen var bra. Så den är väl värd att se vare sig man läst boken eller inte...

3 kommentarer:

Storarvid sa...

Har bara sett reklamen för den, den verkar läskig. Ska nog gå och se den.
Har alltid anledning gillat Michael Nyqvist. När han spelade i "Grabben i graven bredvid" blev jag så full iskratt för jag känner en bonde som är som han, o hans morsa med. dessutom har en liknande historia utspelat sig. Dock inte med utgångspunkt från när hans pappa dog, men i alla fall.

Miafia sa...

Hej!
Hittade hit via min vän Charmkatti.
Vad underbart att höra din recension ang. filmen. För det är ju precis så som du säger, oftast blir man besviken.

Jag är dock lite skeptisk till Michael Nykvist som Mikael B eftersom jag har en helt annan bild i huvudet. Däremot tycker jag att Noomi passar perfa.
Men det ger sig säkert!
Ha det gott!
/Marie

Popprinsessan sa...

Jag längtar efter att kunna se filmen. Älskade böckerna och ville aldrig att de skulle ta slut.

Hoppas att jag inte blir besviken på Lisbeth bara. Har höga förväntningar :-)