onsdag 5 maj 2010

Barnmorskans Dag idag!

Vad passade bättre då än att få träffa sina kollegor och få en heldag med spännande studiebesök?
Vi började mycket tidigt med ett besök på vårt "systersjukhus" Huddinge förlossning. Jättekul att träffa kollegor där och få se hur de jobbade. Sen fortsatte vi med ett spännande besök på Vidarkliniken i Järna ,som jobbar med antroposofisk medicin ihop med skolmedicinen . Dvs med naturläkemedel,olika typer av terapier,massage m.m vid olika sjukdomar som t.ex fibromyalgi och olika stressrelaterade sjukdomar.
Mobilfotona är därifrån. Det var en lugn och skön miljö,som gjorde att vi alla ville stanna kvar där för lite avslappning,massage och härligt doftande oljor. Lunchen var vegetarisk i samma miljö. Sista studiebesöket var nog mest spännande ändå. Vi träffade barnmorskan Kirsten Nisted,som driver en barnmorskemottagning med antroposofisk medicin och terapier som komplement. Kirsten är med vid hemförlossningar,och det var vi mycket intresserade av,och hade många frågor och fick många svar. Vi som jobbar på sjukhus är ju väldigt skeptiska till hemförlossningar. Mycket kan ju hända med mor och barn under en förlossning. Så det var extra inspirerande och lyssna till Kirsten när hon berättade om den naturliga förlossningen-utan vare sig mediciner och smärtlindring. Där kvinnan helt enkelt litar på sig själv,och där förlossningen får ta den tid det tar,från några timmar till ett par dagar!
Vi har verkligen ett fantastiskt jobb!!
















3 kommentarer:

Anne-Lie sa...

Hemförlossningar låter spännande men kanske ändå inte lika tryggt som ett sjukhus - å då syftar jag på om något skulle hända för annars är man nog tryggare i sitt eget hem!
Såg ett tvprogram för länge sen från Holland - där var hemförlossningar mer regel än undantag. Barnmorskornas arbetsfält var ute i staden:-))

Anni sa...

Undrar vilken barnmorska som står ut med att gå i en föderskas hem i flera dagar? Eller kommer de dit först på slutet - man vet ju inte när slutet är, förrän efteråt!

Spännande, det håller jag med om, naturligt också. Å andra sidan tror jag att det finns anledningar till att spädbarnsdödligheten liksom dödligheten i barnsäng minskat i Sverige...

Mia S sa...

Spännande och det är modigt att våga föda hemma..och som Anni säger alla förlossningar går ju inte på ett par timmar.. vissa tar ju ett par dar t.o.m...
Vilka fina bilder, det vila ett lugn.
Kram