söndag 23 maj 2010

-Hon föder i bilen!Natten började mycket lugnt när vi sa hejdå till kvällspersonalen. Men helt plötsligt dunkade det på dörren ,hårt och intensivt,någon ropar -Hon föder i bilen! Jag hann sätta på mig ett par handskar innan jag rusade ut till bilen. Och minsann där i baksätet låg en kvinna med en helt nyfödd baby! Slet åt mig en stor filt i bilen och lindade in barnet med. Fick snabbt och effektivt hjälp med att avnavla barnet och tog in barnet till värmen och lite mer omvårdnad. Ja,så kan natten också börja på mitt jobb. Ett spännande och omväxlande jobb,helt klart!

Annars var natten hos oss mycket lugn,medans det var mer kaotiskt på de andra sjukhusen i stan,så vi kunde till de andra sjukhusens stora förtjusning hjälpa dem med flera kvinnor som skulle föda. Ännu en gång detta Vårdval Stockholm,som inte fungerar.

Många timmars sömn blev det inte idag heller,vaknade av åskan och en hagelskur vid 13.30 tiden! Måste nog få sova lite till innan jag ska jobba i natt igen....

7 kommentarer:

Bloggarmorsan sa...

Snacka om adrenalinkick!
Och arma kvinna... Föda i en bil!! Jisses... Men visst är det ofta så att förlossningar som går så snabbt ofta är okomplicerade?
Hoppas att du får dig lite mer sömn till livs idag!
Kram Helena

Tigris Predikantan sa...

Ja, åskvädret och regnet kom mitt under min promenad. 6 mm föll på några få minuter och t.o.m skorna fick tömmas på vatten!
:)

Petra sa...

Vilket jobb ni gör. Så spännande det måste vara att få vara med om sådana saker.

Sus sa...

Jäklar! Spännande!

Helga - precious sa...

Min nr 2 höll på att komma i bilen också. Jag är glad att jag hann in på BB. När vi ringde hem till mina föräldrar som vaktade sonen trodde de att vi glömt något eftersom det bara gått 20 min sedan vi åkte hemifrån.

Öbon sa...

Oj, vilken dramatik!

Nattsyrran sa...

Ja det var en riktig rivstart!!! Ibland startar verkligen passen så där och när jag väl sätter mig sen då brukar jag bli extremt trött. Då har väl allt adrenalinet tagit slut förstås. Men det kommer ju snabbt tillbaka som tur är för saker och ting kan verkligen hända urakut!! Så härligt att allt slutade bra=)