torsdag 5 juni 2014

Lunchdate på Edsbacka Bistro

Igår hittade jag äntligen nya djupa tallrikar som vi har letat efter lääänge. Har bara kantstötta trista Ikea skålar. Blev kär i dessa från Rörstrand: Swedish Grace, men ack så dyra 189kr/st , så jag börjar med 4 stycken!
Idag var det äntligen dags för att träffa en gammal barndomskompis, vi brukar ses två ggr om året runt våra födelsedagar och bjuda varandra på lunch. Eftersom jag är bekant med tjejen som tagit över Edsbacka Bistro, så bokade jag bord där! Vi blev inte besvikna, en god halstrad långa med koriander, gurka, cocosris och ingefärsbuljong smälte i munnen,och jordgubbarna med vaniljglass var inte dum den heller!
Fortsatte vår långlunch ute på verandan på bistron, och fortsatte sippa på det utsökta husets vita vin, ett Sauvignon blanc!
Cyklade sen hem på min nya cykel i den härliga försommarkvällen (jo, det blev en riktigt låååånglunch)
Cyklade förbi jästbolaget,som gudskelov inte gav ifrån sig någon jästdoft ikväll
..nej det doftade av alla blommor ikväll och Norrviken såg nästan inbjudande ut! En härlig avslutning på min lediga vecka, nu stundar en helg på jobbet igen...när alla andra är lediga! Häpp!

7 kommentarer:

Ama de casa sa...

Åh! Tack för en liten nostalgitripp!

På Edsbacka åt vi när vi ville fira nåt speciellt, och på Norrviken där utanför jästbolaget har jag susat (nåja) förbi på långfärdsskridskor många gånger :-)

Ama de casa sa...

Åh! Tack för en liten nostalgitripp!

På Edsbacka åt vi när vi ville fira nåt speciellt, och på Norrviken där utanför jästbolaget har jag susat (nåja) förbi på långfärdsskridskor många gånger :-)

Jahaja. Om jag upprepar mig alltför mycket nu, så beror det på att det blev nåt fel när jag skulle publicera kommentaren... :-)

Och en gång till... Skam den som ger sig!
:-)

Ama de casa sa...

PS: Första gången vi skulle åka långfärdsskridskor tittade Anders på mig och sa:
- Något får mig att tänka på "Lilla sportspegeln"...

Undrar vad han menade? ;-)

JaanaM. sa...

Önskar dig en lugn jobbarhelg....

BP sa...

Den långlunchen är då helt i min smak kan jag säga. Har varit där en gång för några år sedan, och kvaliteten är på topp.
Å dina tallrikar är ju bingo. Brukar säga - smakar det så kostar det och man får va<d man betalar för. Helt rätt att du köpte dom:-)

BP sa...

Glömde ju säga:
1. Alla mattips har jag faktiskt samlat under etiketten mat till höger.

2. Visst var det jag på bilden från LA, fast inte maken. Han var hemma;-)

Anonym sa...

Jag är också jätteförtjust i Swedish Grace men har inte köpt någon del ännu. Tror dock att jag skall hålla mig till en färg. Har nämligen haft flerfärgade tallrikar (Höganäs) i många år nu.