måndag 7 november 2016

Banana bread

Klockan är över 22, jag är sötsugen. Vi har tre väldigt övermogna bananer som jag precis ska slänga, då minns jag ett recept som kom med Linas matkasse för länge sedan : Banana bread! Sagt och gjort, slängde inga bananer...

Doftar ljuvligt i köket!

Kaffe och banankaka kl 23 på kvällen...smakade ljuvligt!

Helgpassen är över, natten bjöd på ett kejsarsnitt, en flicka på 4,5 kg! Jag var väldigt seg när jag vaknade kl 16 idag, och hade ingen lust alls att åka till F&S för att jympa. Men det var mycket folk, och det inspirerar. Nu hoppas jag på en god natts sömn och några sköna lediga dagar.


11 kommentarer:

Comsi comsa sa...Smart och gott ser det ut också....

Sov gott, nattkram ❤

BP sa...

Nej tjejen, här säger jag stopp. Gillar inte bananer och inte sött bröd heller. Så jag avstår gärna här. Men doften kan jag föreställa mig - mmmmhhhh. Har förresten aldig bakat nå't i hela mitt liv, så risken/chansen att jag börjar nu är typ obefintlig;-)

4,5 kilo - OMG!!! Typiskt att det var en tjej. Nej, skojar bara;-) Men åt andra sidan så berättade min mamma att jag också vägde 4,5 kg när jag föddes. Å hon förlöstes inte med kejsarsnitt utan stackarn fick ligga kvar på sjukhuset i flera veckor efter den födseln...

Hoppas du kan njuta av din ledighet nu och gärna med bättre väder om man säger så...

Susanne sa...

Banankaka som är så himla gott.

Ama de casa sa...

Där kom en skillnad oss emellan... Jag skulle aldrig komma på tanken att baka vid den tiden. Inte vid nån annan tid heller för den delen :-)
Men den bristande lusten till att gympa - den kan jag känna igen :-D

Hoppas du får härliga, lediga dagar nu :-)

Ami sa...

Det brödet ser gott ut! Ska absolut spara receptet :)
Hoppas dina lediga dagar blir lååånga och sköna!
Kram

Susanne sa...

Visst är det nåt speciellt när man på måndagsmorgonen tackar för sig och går hem i vetskap om att man är ledig ett tag :) :) Just då går jag alltid hem med ett leende på läpparna. Nu ska jag visserligen ta ett extra pass denna långledighet men det är ju självvalt. Vi hade en rätt bra helg. Kan vara betydligt mycket mer att göra och är det lugnare så går tiden så sakta. Så egentligen var det nog en riktigt bra helg när jag tänker efter ;)
Banankaka!! DET var länge sen jag åt nåt sånt. Det var nog när jag var yngre och bodde hemma... Nu är det ingen idé att ens tänka tanken. Sambon avskyr banan. Knasigt ;) Jag bakade också igår efter avslutade nätter. Här blev det, som du såg på Instagram, Saffranskaka. Den var ohyggligt smarrig. Njut av lediga dagar. Kram <3

House and Garden by Bia sa...

Gud så gott...nu måste jag ta en fika !!
Jo visst har vi fått snö också, över 1 dm, frågan är bara om marken håller sej vit till/över advent/jul. Ibland kan vi ha jättemycket snö då, eller så har vi nästan grön backe...eller bara is !!...det varierar här vid kusten ;)
Ha fina lediga dagar nu ;)
Kram

Villa Freja sa...

Mums så gott det lät!

Kicki sa...

Så gott, kaknörd nr ett är nog jag. Älskar kakor, ha drt bra kramar

Gerd ♥ sa...

Jag har bakat många banankakor i mina dar.
Men bakar inte längre alls. Ingen äter. Eftersom jag lever själv. Jag bakade åt Sigge på den tiden.
Jag klämde fram en 4 kg pojke. Det var barn nr 3. Jag gick från klarhet till klarhet ;)
Först 2,7, sen 3,3, sen 4 sen - 2,3. Det var Lillstrumpa, det. Tillväxthämmad. Så hette det då, jag vet inte om man säger så idag.
Kram, och ha det fint ♥

Ditte sa...

Tack för bra recept och påminnelsen om bananbröd. Var ett bra tag sedan det bakades. Mne nu är det dags, helt klart.
Kul med många deltagare på Friskispasset och jag förstår att du är en entusiasmerande och omtyckt ledare.
Mysigt med ett besök hos din syster och att det var igår, för idag verkar det inte ha varit möjligt att ta sig runt.
Kram!