tisdag 29 november 2016

NKS och krängning av grejor

Inte dumt alls att jag hann åka in på nattmötet igår kväll innan jag började jobba, vi fick nämligen via kulverten gå till Nya Karolinska (NKS) och titta på vår blivande avdelning!

Där fanns en ljusgård i mitten.

...och våra akuta kejsarsnitt kommer att göras på avdelningen, inte som nu då vi åker hiss en våning upp till operationsavdelningen. Den nya avdelningen används nu under två år av barnkliniken.

På väg tillbaka till Gamla Karolinska sjukhuset.
Vi kommer att flytta någon gång under 2018, tillsammans med operation. Vi är inte så sugna på att flytta. Platserna ska dras ner till hälften, patienterna ska bli kvar på rummen till de går hem, vi på förlossningen måste kunna eftervården med amning och allt vad det innebär- men vi har ju valt att jobba just på förlossningen för att vi vill det, och inte jobba på BB dvs eftervården! Stockholm växer, vart ska alla blivande mammor föda någonstans? BB Sophia har lagt ner, S:t Görans sjh planerar en ny förlossningsklinik, när blir den färdig? Frågorna är många. Vi kommer också att bli den enda kliniken som tar emot de mest prematura barnen från grav.vecka 22+0 då vår neonatalavdelning är specialiserad för att ta emot de allra minsta.
Här hemma kretsar det mesta om flytten och allt inför visning av radhuset! La ut en bild på popcornskålen till försäljning på Facebook idag, och ikväll kom en tjej och köpte den! Ibland går det smidigt! Mindre roligt är att jag vaknade redan efter 3 timmars sömn idag och funderar på allt som ska slängas och flyttas! Försökte sova på eftermiddagen, men det blev inte en lång stund! Förkyld är jag också, och en natt till ska jag jobba nu, hej och hå!

13 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Det händer massvis i din värld just nu.
Till tröst - så har det alltid varit.
Jag kommer ihåg på 90-talet, när vi satt och spånade hur jobbet skulle se ut 2005.

Bra att kunna sälja av lite grejor. Det har jag alltid varit dålig på ;)

Krya på dig! Väser jag fram. Kram ♥

TantGlad sa...

Du har mycket på gång förstår jag, och sen får du kryapådig vännen.

Kram.

BP sa...

Hörde problemen som NKS har redan nu! Din oro är absolut befogad och din avdelning lär inte vara den enda som drabbas. Redan nu har NKS "delat med sig" av olika "områden" till bland annat Danderyds Sjukhus, då NKS vet att de inte kommer att ha kapacitet. Undrar hur dom tänkte - troligen inte alls. Men arkitekten tjänade storkovan...

Oroa dig inte för din egen flytt. Den kommer att gå hur bra som helst!

Osis med förkylning och en jobbnatt till. Hoppas natten blir extra lugn för dig!

FREEDOMtravel sa...

Jaså, jobbar du på KS? Då jobbar vi inte långt från varandra... Jag jobbar på KI (Widerströmska huset)... ;)

Comsi comsa sa...


Skall verklien barnmorskorna sköta eftervård också? Måste läst fel...
Mycket händer för dig och du skulle behövt att få sova ut. Hoppas natten blir bra.. Kram ❤

Kolonilotta sa...

Fy va jobbigt med denna ovisshet på jobbet. Låter onekligen som dom inte alls har tänkt till under planeringen... tänk att det alltid ska vara så.
Att du har svårt att koppla av och sova har jag full förståelse för med försäljningen av huset som närmar sig. Roligt men också otroligt stressigt och nervöst så klart. Skönt att du får inte ledigt nu efter denna natt!
Sköt om dig! ❤
Kram.

znogge sa...

Alla förändringar inom sjukvården verkar mer eller mindre handla om att antalet vårdplatser minskar och då blir det som det blir...

Grattis till försäljningen av skålen. Ibland går det undan ;-)

Kram och god morgon!

Susanne sa...

Tycker att det är galet att de byggs ett nytt sjukhus med förre vårdplatser.
Kryakramar.

Ami sa...

Förstår att det känns lite olustigt med ovissheten inom jobbet!
Hoppas förkylningen ger med sig!
Kram och krya på dig!

Ama de casa sa...

Det är flytt på gång både här och där för din del - förstår att det kan kännas lite stressigt! Särskilt med tanke på den nyordning som kommer att bli på jobbet. Som om ni inte har tillräckligt allaredan?

Haha! Fantasifulla namn... GKS och NKS? Har det tillsatts en utredning för det, eller? :-D

Mias Mix sa...

Så spännande att flytta! Då har du hur mycket som helst att göra nu. Vi har också börjat prata om att sälja villan och köpa bostadsrätt, men inget på gång ännu. Eftersom vi inte har några lån på huset bor vi så billigt nu så det blir ju dyrare om vi flyttar. Och vi har ju båda kontor hemma så det blir nog villa några år till.
Låter inte helt genomtänkt att ni ska ta hand om BB-biten också. Bättre man gör det man är bäst på! Desto skönare med kejsarsnitt på samma ställe!
Sonen mår tyvärr riktigt dåligt och vi kämpar på en dag i taget, eller ibland känns det mer som några timmar i taget... Vi är ganska slut allihopa och just därför känner jag att jag måste börja "leva" lite igen. Ta mig tid att träffa vänner (när mannen är hemma och avlöser mig), ta mig tid att blogga och "träffa" er bloggvänner. Måste göra sånt som ger energi också, inte bara bli av med den. Just nu sitter jag inne hos honom med datorn i knät.
Stor kram!

Villa Frejas bokblogg sa...

Galet med färre vårdplatser!
Hoppas du får en bra natt.

Ditte sa...

NKS känns tveksamt på måmga sätt och jag har förstått att både läkare och syrror på många avdleninagr är oroade. Och att dera ne rplatserna totalt med hälften (totalt på NKS) när de inte räcker till idag. UNdrar hur någon inte tänkt.
Flytten och vusningen kommer att gå jättebra, men visst är det mycket att stå i och av förklarliga skäl har du inte ro att sova fast du skulle behöva det.
Tankar till dig.
Kram!