tisdag 7 oktober 2008

Dagens filmtips

" Sverige 1951. Gertrud är en levnadsglad och för sin tid frispråkig 17-åring. Olyckliga omständigheter gör att hon blir omhändertagen och förd till ett arbetshem för kvinnor. Gertrud förstår inte varför hon blir bortförd men när hon inser att hon är inlåst beslutar hon sig för att med alla medel ta sig därifrån. Vägen tillbaka till friheten är dock betydligt svårare att gå än Gertrud först har trott. "

Filmen "Den nya människan" är baserad på en sann historia,och jag blev väldigt tagen av denna film! Spännande är också att se allt extra material som ju oftast är med på dessa hyrfilmer. Vilket oerhört tufft jobb det är att göra en film! Hitta rätt platser,hus, skådespelare m.m..
Regissören Klas Härö har också gjort " Den bästa av mödrar" som också är en mycket bra film. I båda filmerna finns Maria Lundqvist med,vilken skådis! Suck! Hon är såå bra;) Båda filmerna rekommenderas varmt! Jag har ännu inte sett hans film: "Elina,som om jag inte fanns" ,skulle tro att den också är sevärd.

Gårdagens romantiska komedi : "Ryktet går..." var över förväntan,riktigt bra,Jennifer Aniston,Shirley MacLaine och så Kevin Costner!
Nu finns det en film här hemma som familjen säger att jag ska se :" Lars and the real girl". Någon som sett den?

2 kommentarer:

Storarvid sa...

Tack för filmtipset!!
Maria Lundqvist är ju så allsidig, glömmer aldrig när hon gjorde "Sally" hon är verkligen duktig.

Strandhs Mia sa...

Tack för tipset... den låter som något jag vill se...
Kram !