tisdag 14 oktober 2008

Fly me to the moon...

Stor och vit hänger den där i luften. Otroligt vacker,och lyser upp vägen...till jobbet ikväll. Av någon anledning (ebb och flod?)så brukar "vattnet gå" för många sådana här nätter när månen lyser full. Vi får väl se i natt om det stämmer?

3 kommentarer:

Yvonne sa...

Menar du det....att det är fler vattenavgångar vid fullmåne? Ja, jag har iaf jättesvårt att sova då. Många tycker att det är trams och inbillning, men så är det faktiskt. Hoppas att ni får en bra natt, ni som måste hålla er vakna!! Kram

Strandhs Mia sa...

Ja, människor påverkas av månen och i synnerhet fullmåne... i tv- Färjan sa dom samma,att det blir bråkigt och stökigt vid fullmåne.
Det kanske är dax att vi förstår att vi är bara små molekyler i universum och inget annat...

Vet du att en bild på en sådan måne som du har här i bloggen (med skuggor och landskap) är omöjlig att få på bild tillsammans med annat som byggnader,träd eller så.
Ser du en sån bild så är den manipulerad !
Man måste ta månbilden med ett kraftigt objektiv utan något omkring så att linsen fokuserar på bara månen... sen får man ta ett kort på det man vill ha med (huset eller nåt) och pussla ihop det i photoshop...om man vill ha månen se ut så.... annars blir det en vit fin rund fylld cirkel(eller den färg månen väljer för dagen).
Så, nu vet du det !
Ha en bra natt !!

Storarvid sa...

Jag som vuxit upp på landet och är van vid mörker och att röra mig där man inte såg något på natten mins just månen från barndommen som "en god vän som lyste upp" Ni vet, man vaknade upp mitt i vinternatten och rummet var aledes ljust. Tryggt