lördag 23 december 2017

Kökstjänst dag 2

Alltså, Linas julbordskasse är lite fööör mycket...bara att fortsätta idag....

Den här tog lite tid att göra....

...åsså gubbröra


...å skagenröra


...å äntligen är granen ihopmonterad och klädd.

...och makens pepparkakshus också ihopmonterad och står i ljusan låga!

Jag är imponerad av hur han har pyntat huset!
Trött i benen idag igen, så jag SATT och skalade potatis ikväll till julbordet, för vi tjuvstartar ikväll med nubbe och allt, eftersom vi är lediga ikväll tillsammans! Har köpt bingolotter till kvällens uppesittarkväll, men nu har jag missat treans bingo, maken är nämligen inte lika intresserad av detta, och zappar hejvilt mellan kanalerna, och jag springer mellan köket och TV;n, gör färdigt apelsindressingen bl.a till morgondagens saffransbulgursallad....men nu, upp med benen, en kopp kaffe denna sena timme och en varm kopp glögg...nu kan julen komma!

8 kommentarer:

BP sa...

"All-in" hos dig också ser jag. Herregud att du orkar. Jag menar om du var hemmafru så skulle jag inte förstå det heller, men då är det ju "plikten" som kallar. Beundrar dig och din energi. Själv gick jag som sagt till Melanders i Täby Centrum (orkade inte åka till Hötorget) och köpte ungefär det du lagade, fast mycket mindre, då vi bara är två.

Pepparkakshuset är ju enormt stort!!! Kul att ni hittade en hedersplats för det. Så fint det blev! Tog nog lika lång tid som dina julförberedelser antar jag:-)

Ha nu ett riktigt fint och dubbelt julfirande!!! Kram

BP sa...

Svar: Hahaha! Det är som vanligt bara du och jag som är vaken vid den här tiden. Å vi bloggar såklart! Än en gång tjejen - vilken ork och energi du har!!! Efter allt jobb du lagt ner idag så skulle jag ha stupat i säng. Nu gjorde jag inte ett dugg, så jag är ju pigg;-)

Önskar dig också en riktigt God Jul (utan fler kökstjänster) och att du får precis de presenter som du har önskat dig:-) Kram! Love you too:-)

Steve sa...

Så kommer jag ihåg dagarna inför jul. Mor i huset hade/har fullt upp med att skapa gosaker till familjen.
God Jul!

BP sa...

Japp, oss nattugglor emellan: Jag ska också ha sovmorgon imorgon eller rättare sagt idag;-) Förbereder Skyltsöndagen, för jag vet ju att det är julstöket som jag köpt ändå måste "förberedas" så att det ser aptitretande ut;-)

Sov gott och länge nu! Å jag hoppas att det inte är alltför många bebisar som vill komma till världen idag å som vill gå miste om födelsedagspresenter som automatiskt blir till julklappar. Så himla orättvist;-)

Ama de casa sa...

Hmm... Jag trodde Linas matkasse var till för att underlätta? ;-)

Så himla julfint ni har det! Hoppas du får både en lugn julafton och natt.

GOD JUL och bamsekram till dig!

znogge sa...

Vilket julstök!

God julafton :D

Ditte sa...

Väl mycket jobb även med Linas matkasse och maten lagade sig ju inte direkt själv. Förstår att både du och fötter behövde vila. Önskar att du nu på julafton fick en lång sovmorgon och idag kan koppla av.
Måste ge en stor eloge till makens tjusiga pepparkakshus . Och med belysning och allt. Bra jobbat där!

Vi har just avslutat en champagnefrukost på terrassen och solen lyser skönt på oss. Lite jullunch senare, också på terrassen, och hummer och champagne i kväll. Helt klart avspänt och som jag numer vill ha det. Men visst saknas döttrar och barnbarn, men de är med mig i tankarna.
Önskar er en riktigt God Jul och hoppas du får en lugn jobbnatt.
Kram!

Ami sa...

Det var en väldans massa jobb för dig!
Men hoppas du kan koppla av och njuta av julafton!
God Jul!
Kram