lördag 9 mars 2019

Genrep och Melfest wknd Sthlm preparty

Vilken kväll! Med ipren och näsdukar med mig så träffades jag och schlagerkompisen på MoS och hann med en middag på Caliente innan det var dags för genrep på Friends. 

Vi satt långt bak denna gång, men såg ju på de stora skärmarna också. Detta genrep är också vad juryn får se, så artisterna levererade och hade rätta kläderna och frisyrerna som de kommer att se ut i morgon också. Inledde gjorde Benjamin Ingrosso och Felix, jättebra!!!!

Vi kallar detta nummer för "renen", det är Jon-Henrik som sjunger, låten är bra, men räcker inte i detta startfält.


Sen kom Lisa Ajax, och hon kan sjunga, men det räcker nog inte heller hela vägen till Tel Aviv...

En mysig låt har Mohombi, men nej ingen vinnare.

Lina Hedlund är ju bara sååå proffsig, gillar denna låt väldigt! Men vinner den...nej tyvärr...

Säga vad man vill om denna 16-åring som aldrig stått på en scen förut, han gör ett säkert intryck ! Han kan bli farlig ikväll, Bishara.

Anna Bergendahl gör också ett snyggt nummer, men nej, vinner inte.

Nano är också bra, men det räcker inte ikväll. Alltså hela startfältet är verkligen i toppklass! 

Många gillar Liamoo och Hannas ballad, men nej, inte min kopp av te.

Denna 16-åring gör också ett proffsigt intryck på scenen, men inte heller min musik. Malou heter hon.

Kvällens vinnare heter John Lundvik, hoppas jag verkligen, vilken låt, vilket framträdande!!!!

Inte lätt för Wiktoria att komma efter honom, men hennes låt är också bra!

Sen ställde sig den äldre delen av publiken upp, för nu var det dags för....

...Arvingarna!!! Och eftersom jag också tillhör de äldre gardet, så gillar jag denna låt mycket, I do I do!!!
 För att hinna till nästa party : Melfest wknd Sthlm preparty, så lämnade vi tyvärr Friends lite tidigare och missade mellanakten med Perrelli och Diva från Israel. En bil väntade på oss och tog oss till nattklubben "Estelle" på Sveavägen.
...men vi ville inte missa att få träffa kvällens artister på festen. Här med årets bidrag från Norge: KEiiNO med låten "Spirit in the sky", och den är riktigt bra!

Här är vi med finlandssvenska Krista Siegfrids, som har tävlat för Finland 2013, då var vi i Malmö på vår första ESC, och dansade just till hennes "Marry me", härliga minnen!

Här är vi med Bilal som representerar Frankrike i år, som är en ung pojke på 19 år som har fått mycket hot via sociala medier efter att han gick ut och berättade att han var homosexuell.Låten han sjunger handlar om att acceptera sig själv . 

Här står vi med Leonora som representerar Danmark i år,en trallvänlig låt som inte kommer att vinna i Tel Aviv.

SÅ träffade vi såklart massor av schlagervänner,bl.a dessa goa killar som vi träffade första gången när vi var i Halmstad på mello, och sen har vi setts flera gånger både i och utanför Sverige!
Vi dansade till schlagers hela natten, lämnade festen vid halv tre tiden ( de hade öppet till fem!), och idag är jag inte bättre i min förkylning,snarare tvärtom! Hostar och harklar och har ingen röst kvar.

Snart är det dags att ta sig till nästa party på S:t Eriksgatan , en privat fest med närmare 100 personer, middag och storbild-TV, tippning av kvällens låtar och så dans såklart, även en hemlig gäst kommer. Vet inte hur jag ska orka med kvällen, men det är väl bara att bita ihop, det är ju finalkväll!!!

6 kommentarer:

Znogge sa...

Vilka härliga bilder och vilken festlig kväll som väntar! Bara att bunkra upp med Ipren och nässpray så går det säkert galant :D Nu återstår det bara för Lundvik att vinna!

Kram och god schlagerkväll!

BP sa...

Vilken lycka. Du strålar ju av glädje! Tackar Ipren, som även är min bästa vän när jag är förkyld. Å visst lär du även överleva den här kvällen. I så himla roligt sällskap glömmer man förkylningen lätt.

Sedan kan jag tala om att min bästis Yvonne också var på plats på Friends igår. Hennes "omdöme" är identiskt med ditt. Hon satt en halv meter framför Arvingarnas "bord". Hon tyckte att startfältet ikväll är ovanligt starkt.

Åsså har du missat en sak tjejen: det heter inte genrep längre utan Premiär, bara så du vet - hahaha! Det var Yvonne som berättade det. Förfesten idag heter Matiné. Gud vad man lär sig;-)

Ha en toppen kväll!

Ditte sa...

Fest, fest och mer fest! Så roligt! Tack för dina tips ang. vinnare. Har nu hört låtarna och John Lundvik gillar jag verkligen. Jodå, Arvingarna också förstås. Lite fart där också. Lyssnade på Anna Bergendahls låt och gillar den, men hon är så färglös. Nu är det ju inte färgen det gäller - men...
Önskar dig en härlig kväll med fart och fläkt och sen får du vila i morgon.
kram!

dianasdrömmar sa...

Rätt låt vann, vilken kväll kram

Ama de casa sa...

Full fart som vanligt och en klockren analys och tippning av dig :-)

Hoppas du orkade med finalfestandet. Men hur tänker jag nu? SÅKLART du orkade - är det final så är det :-D

Själv kollade jag från sängen... ;-)

Mias Mix sa...

Party party party. Jätteroligt! Och trots att vi bara kollade sammandraget med en snutt från varje artist håller jag med dig om att rätt låt vann. Har hört den på radion en del och den är riktigt bra.