lördag 20 augusti 2022

Fem en fredag på en lördag!

Så skönt med lite regn och svalare temperaturer, trodde väl aldrig att jag skulle säga så! Trots regnet är det väldigt kvavt i alla fall. Men skön vila på balkongen och laddar för två nattpass igen. 

Elisamatilda är tillbaka från semestern och dragit igång "Fem en fredag" igen, jag hänger på fast det är lördag idag.

1. Vilken upptäckt har du gjort i sommar?

Att få tillbaka hörseln är ett under i sig, döm om min förvåning när jag har suttit på balkongen och hört en massa fågelkvitter som jag nu förstått att jag inte har hört på länge.

2. Vilket är ditt för i år hittills skönaste sommarminne?

Dagarna på landet med barnbarnet Samuel, vilken lycka! 

3. Vilken är favoritsysslan på sommaren?

Ligga i hängmattan på landet och njuta.

4. Hur spenderade du sommaren i år?

Ingen utlandssemester i år, istället varit i stugan på landet, umgåtts med familj och vänner. Besök i Tällberg, kryssning till Visby, dop för lilla barnbarnet...

5.  Hur kliver du in i hösten?

En spännande höst då jag så småningom går upp på min ordinarie tjänstgöringstid (dock inte förrän i november) med min nya hörsel. Ska tillbaka till Friskis&Svettis och köra IW soft och jympa soft, ser fram emot det!

Orsakullan undrar idag : 

20. Så lågt!

 ...tycker jag att en del pratar idag, så tala högre, är mitt råd- hälsningar från en med nedsatt hörsel ;-)

14 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Jag börjar med hörseln. Håller med dig, då jag också har nedsatt hörsel, men det sämsta upplever jag med att folk pratar otydligt.

Vilken härlig sommar du har haft. Inte alls dumt att umgås och vara på landet. Jag har inte själv saknat några utlandsresor.

Lördagskram!

Znogge sa...

En bra sommar sammanfattningsvis får man väl ändå säga. Förstår att det är en fantastisk känsla att kunna höra igen. Bara att ha möjligheten att uppfatta fågelkvittret och njuta av det.

Önskar en bra arbetsnatt nu!

Kram

Anna i Portugal sa...

Tänk att det är så lätt att ta saker för givet, fågelkvittret som alla pratar om och som du inte hörde. Tänker det varit ett utanförskap för dig som du ny förhoppningsvis slipper.

Violen sa...

Barnbarn är det bästa som finns, livets efterrätt. Vilken lycka att få tillbaka hörseln, att kunna höra fågelkvitter igen. Hemsemester är inte så dumt har jag upptäckt i sommar.
Trevlig helg!

femfemman sa...

Men nu har det tystnat, fåglarna! Lite sorgligt! Men fågelsången på våren, den är fantastisk att kunna höra.
Kommer ihåg, då jag var på en kurs för att lära mer om elever med hörselnedsättning; Vi skulle skriva ner vad vi skulle sakna mest om vår hörsel blev ordentligt nedsatt. Jag skrev: att inte kunna höra koltrastens sång.
Barnbarn, det är glädje det. Men samtidigt oro, så fort de blir lite sjuka. För det blir de ju ibland, och det borde en mormor veta.
Får skrika till maken... Han skulle behöva hörselhjälp. Men det kan han inte medge Ha en fin och lagom jobbig arbetsnatt Kram

BP sa...

Vet inte om du kollade termometern - trots regnskurar var det fortfarande 23 grader...

Ja du, det där implantatet är ett mirakel. En helt ny värld måste ha öppnat sig för dig. Tycker det är helt underbart. När vet du att din "nya hörsel" är permanent, alltså när den inte kan bli ännu bättre?

Den här sommaren var helt underbar. Jag menar vem vill resa till länder där det är över 40 grader. Älskar ju värme precis som du, men över 30 grader är jag inte så värst förtjust i.

PS. Tror du skulle uppskatta min granne. Hon pratar så högt i telefon på balkongen att inte bara jag hör allt hon säger, även grannarna tre våningar upp är uppdaterade. Vet inte om du skulle uppskattade det;-) DS.

Paula sa...

Visst kan man njuta av sommaren på hemmaplan!Och varför inte åka utomlands när det är som tristast här hemma, november tex? Innan du går upp i din ordinarie arbetstid? Hoppas jag inte väckte en björn som sover. tsss
Att du fått umgås med barnbarnet är nog oslagbart
Kramen

Äventyret framtiden sa...

Lycka är det att kunna höra bättre igen, det känner jag till, inte via mig själv personligen men via Uffe. Jag förstår att det är som en liten bit av himlen som har ramlat ner över dig och till och med med fågelkvitter. Är glad för din skull!
Samuel måste förstås vara det bästa med den här sommaren.
Ha en bra jobbnatt!
Kram

Ditte sa...

Så fint att läsa dina svar och förstår ju att du haft en riktigt bra sommar. Är så glad för att ditt CI implantat fungerar så bra. Lycka att höra fågelsång!
Ja, detta med att en del mumlar är ett oskick. Absolut skärpning hos många kan behövas.
Låter som en spännande höst-
Varm kram

Hanneles bokparadis sa...

ligga i hängmatta är mysigt

Anki sa...

En härlig sommar ser det ut som! :)
Kram

Janerik Sundh sa...

Semester på hemmaplan är underskattat. Det kan vara fantastiskt att bara vara. Inte jämt men lite då och då.

La märke till en annan sak på bilden, vi har samma inglasning och solskydd.

Guldkryckan sa...

Härligt med hörseln där, blir så glad för din skull. :)
Dagarna på landet såg vi ju alla här på bloggen som helt underbara, härligt.
Hängmattan där var ju inte så fel det heller. ;)

Du har ju mycket att se fram emot nu, helt perfekt.

Ha en jättefin söndag nu.

Bokdamen sa...

Hemmasemester är inte dumt! Det är ju så fint och som somrarna är numera så är det ju toppen. Låter som du haft det bra och så härligt med hörseln! Ha det fint!