torsdag 18 augusti 2022

Surströmmingspremiär
 Härliga bilder på delikatessen surströmming, som det nu är brist på, så idag i norrland stod folk i kö för att komma in på butikerna och köpa den efterlängtade strömmingen enligt nyheterna på svt ikväll.
Kan inte låta bli att lägga ut denna roliga text av Kent Wisti.

Jag älskar surströmming och tackar BP för info om Sundbybergs kräft och surströmmingsskiva/marknad som går av stapeln nästa vecka, den vill jag inte missa!

Natten på jobbet gick bra, svalt och skönt på jobbet. Lite varmt att sova idag bara. Nu har jag förberett middagen för i morgon, då ska bokklubben komma hem till mej!

Orsakullan undrar: 

18. Surströmmingens dag, hur serveras din surströmming?

Gärna på hårt tunnbröd med mandelpotatis, rödlök och gräddfil..mums!

9 kommentarer:

Anna i Portugal sa...

Jag ha rätit surströmming en gång och det gick ner. Men jag tyckte inte det var något särskilt. Det är ju egentligen allt annat på tunnbrödet som gör grejen. tycker jag :) Hoppas du får tag i en burk eller två.

znogge sa...

Jag har smakat en gång och det fick räcka. Surströmming är helt enkelt inte min grej men jag har i alla fall testat så jag vet.

Kram och god kväll!

Ditte sa...

Ja, nu är det dags! Jag testade ju den sura strömmingen i juli när vi var på Höga kusten. Och tre små klämmor gick ner. Men de kom i repris några gånger.
Skulle gärna ta en tur till Sumpan om vi är hemma. Kan tänka mig att testa igen.
Kent Wisti är så rolig. Såg hans utställning i Konserthuset i Stockholm för någon vecka sen. Riktigt bra!
Skönt att jobbnatten blev lugn.
Önskar er en trevlig bokklubb.
Kram

BP sa...

Wisti är bra, mycket bra:-) Gissar att de flesta skulle vilja ha delikatessen serverad på det sättet;-)
Kolla bara på Sundbybergs hemsida att festen blir av. Man vet ju inte om de backat igen på grund av ökade Covid-fall. Men hoppas verkligen för din del att den blir av:-) Tusen tack förlänken:-)
Lions som står för surströmmingspartyt bjuder på både hårt och mjukt tunnbröd. Självklart ingår rödlök, mandelpotatis och gräddfil. De börjar servera delikatessen med start klockan 19:00. Då är det lååååång kö. Så vid 19:30 eller 20:00 är det ingen kö kvar. Bara ett tips. För marknaden (som är begränsad i år på grund av vägarbeten som jag förstått det) är väl värd ett besök. Där säljs massvis med roliga saker:-)

PS. Kul att du gillar hårt tunnbröd till surströmmingen, medan jag föredrar en mjuk "klämma". Eller det kanske heter wrap nuförtiden;-) DS.

Anonym sa...

Jag gillar strömming men inte den stinkande sorten.
Yeeeech! Ger mej 17 på att inte ens en katt skulle
äta nåt sånt- :) Ruth i Virginia

Geddfish ♥ sa...

Jag kan väl säga att surströmming är sådär. Sigge och jag hade dock en sur kväll med strömming varje år när det var dax och satt på balkongen (högst upp). Nu skulle det inte falla mig in att äta den. Men stekt strömming med lingonsylt och potatismos är namnam.

Ha nu en fin kväll med dina vänner!
Kram

femfemman sa...

Håller helg med Wisti!
Helt ok med stekt strömming... med helt vidrigt med jäst dito. Kram

Klimakteriehäxan sa...

Jag tycker som Wisti ...

Äventyret framtiden sa...

Jag har ätit surströmming några gånger men måste erkänna att jag kunde ha ätit den utan den, så att säga. Där är Wisti och jag väldigt överens.