fredag 14 juni 2024

En date på söder

Igår kväll när jag tittade på friidrotts-EM på TV och 10.000m loppet, så åt jag popcorn, och helt plötsligt så känner jag att nånting hände med en kindtand, en bit som saknades? Som tur var fanns det en akut-tid kvar hos min tandläkare idag, och mycket riktigt hade en bit av min tand gått av. Så nu är det dags för en krona på den tanden. Första bilden är från tandläkarens nya väntrum.
Idag var det äntligen dags att träffa min gamla barndomskamrat från Hofors-tiden, hon bor på söder, så då passade det extra bra att träffas där på en kvarterskrog som heter Stuket. Jag började med en toast Skagen som var enorm!
Min kompis L som nu bestämt sig för att gå i pension, lite avundsjuk är jag.
Gösfilé med en massa pepparrot smakade gott till varmrätt. Vi blev sittandes länge och pratade...skönt var att det var nära till Södra station och tåget hem sen. En trevlig ledig torsdagkväll.
 

9 kommentarer:

Anna i Portugal sa...

Du lägger ofta upp så fina fiskrätter, den här gösen är inget undantag. Helt rätt, gå i pension tidigt, om en har möjlighet, det tror jag på! Lev livet!

Hanneles bokparadis sa...

Popcorn och kola kan bli dyrt… Trevligt träffa vänner.

Znogge sa...

Vilken otur med tanden och just popcorn har en förmåga att nästla sig in här och där. Ställer till det helt enkelt. Skönt att du fick en snabb tid i alla fall.
Desto bättre kväll och härligt att träffa en nära vän.
Jag gick ju i pension tidigare och har inte ångrat mig en enda sekund. Visst märks det på pensionen men vi klarar oss så då är jag nöjd.

Kram och god fredag!

LillaSyster sa...

Aj, aj aj med tanden. Spelar ingen roll att det var popcorn du åt, tanden hade gett vika närsom ändå. Den där skagen och gösen mmmmmmm! Tur att det snart är lunch för nu blev jag jätte hungrig. Ha en bra fredag och trevlig helg!

Guldkryckan sa...

Så satans surt när man tappar en bit av en tand, dyrt blir det också, hoppas det blir bra det där och inte kostar för mycket.
Toast Skagen, en favorit har jag förstått....gott gott gott. :)
Lite av en favorit här med.

Ha en fin fredagskväll.

Annika sa...

Usch jag vet, bet av en tand på en olivkärna under pandemin. ÅNGEST att ens gå till tandläkare då, det var i april 2020. Alla var livrädda, typ! Minns att jag var den enda i väntrummet, de tog in mig och de var sååå försiktiga. MEN det gick bra att fixa den, som tur var.
Men det är ett elände när man biter av tänder.

Middagen såg desto mysigare och mumsigare ut. ÄLSKAR Skagen. Gott med gös likaså.

Kramar!

BP sa...

Aj, aj, aj! Tänker på tandläkaren, kronan och efterföljande fyrsiffrigt belopp som "tack för besväret.

Besöket hos Stuket däremot var en succé. Stora, fina portioner. Hur orkar du med en så stor tvårätters?

Din Hofors-kompis ser otroligt sympatisk ut. Klart hon är, hon är ju din kompis:-)

PS. Hoppas du men speciellt din man är ledig ikväll. EM i fotboll börjar ju klockan 21 ikväll. DS.

Ditte sa...

Så trist med tanden! Verkligen. Och en nätt extra utgift... Men sånt händer.
Vad trevligt med en träff på Söder med din väninna från Hofors. Stuket har vi besökt en del förr och då var det bra. Och det "braiga" verkar hålla i sig. Perfekt också att ha nära till Södra Station och tåget hem.
Kram

Paula sa...

Jag har fått lära mig att aldrig titta in hos dig när magen kurrar av hunger, för dina bilder på god mat är då en styggelse. Men nu när magen är nöjd och belåten kan jag titta utan att behöva scrolla bort de vackra skapelserna.
Gösfilé, jisses så gott det lät, liksom tonfiskbiffen i ett annat inlägg. Förr hände det faktiskt att jag o exet handlade färsk tonfisk, tyvärr längre sen än jag kan minnas. Så skönt att få semester nu mitt i högsommaren. Kanske hinner du ägna mer tid åt dina småprinsar också, om de nu inte ska åka iväg på egen semester.
Kram