söndag 15 september 2024

Skyltsöndag

Dagens promenadbild, en ljuvlig dag!
Helt galet är det då att jag måste packa ner ett paraply i resväskan när vi ska till Grekland! Men tyvärr är det sant, vädret på fastlandet i Grekland ska bjuda på regn när vi åker dit i morgon bitti.
BP.s skyltsöndag idag, bjuder på denna skylt från bästa sushi-restaurangen här i Frösunda, gick in där efter min promenad och köpte hem middag igår.
Vi har fått en sportbar här i Frösunda också, denna skylt kommer därifrån.
Fick denna bild idag , Samuel har fått träffa Mamma Mu igår på "Haninge-dagen", å vad jag längtar efter honom, det var länge sedan vi sågs nu! 

Min man mår sådär, tur det finns alvedon och Ipren, i morgon bitti redan kl 04.15 så går taxin mot Arlanda tillsammans med våra vänner. Håll tummarna för att min man piggar på sig lite till innan dess! 





 

lördag 14 september 2024

Hoppa på tåget : Fredag den 13:de

En bra natt på jobbet, men var trött under natten. Skönt idag att få ta en promenad i det fina vädret när jag vaknade på eftermiddagen, det var här jag häromdagen mötte delar av familjen som bor på Haga Slott i närheten.

 Åke håller i lördagstemat "Hoppa på tåget" som idag har temat : fredag den 13:e!

Är inte skrockfull av mig, så vad kommer jag då att tänka på, jo, min man flygteknikern har vid nåt tillfälle sagt att rad 13 inte finns på SAS-flighterna, och vad jag förstår handlar det om att passagerare inte vill boka rad 13!

Okey, nu stundar en veckas semester, min man är sjuk, men han har just nu 33 timmar på sig att må bättre på, då går flyget!  

fredag 13 september 2024

Fem en fredag


 Äntligen är jag på bättringsvägen, så i natt tänker jag jobba. Har just varit ute på en promenad i det sköna vädret. Tyvärr kom min man hem och känner sig sjuk nu...vi som ska ut och resa på måndag!

Nåja, det är några dagar kvar tills dess. Elisamatilda kör vidare med sin "fem en fredag", denna vecka med temat :Känslostatus

1. Hur känns det i kroppen?

Håller på att återhämta mej från en jobbig förkylning.

2. Hur känns det i huvudet?

Det hänger med!

3. Hur känns det med en ny säsong?

Om man menar hösten så känns det sådär, sommaren går ju alltid för fort. Men visst, härliga höstfärger och soliga dagar gillar jag, men inte att det är mörkt när jag ska cykla till jobbet, och längre fram även mörkt när jag ska hem på morgonen...det är inte kul.

4. Hur känns det efter idag (eller igår om du svarar tidigt)

Haft en lugn dag med brunch på balkongen och en promenad, för mej börjar ju jobbet ikväll...har ju ett nattpass framför mej.

5. Hur känns det med helg?

Jag ska ju jobba i natt, så det känns inget särskilt med helg, men har en stundande semester framför mej, det känns bra!

torsdag 12 september 2024

Tråktorsdag

Jag lyder mina bloggkompisar och stannar hemma från jobbet i natt, är inte riktigt kry ännu, och med tanke på vad jag jobbar med så var det inte ett svårt beslut. Men på jobbet blir de en mindre i natt, och får fler patienter att ta hand om, trist, men sant, en tråktorsdag för dem i natt alltså, KajsaLisas tema.

Jag kände mej i alla fall så bra att jag ville ut och ha lite luft idag, så det blev en kortare promenad. Lite kul att jag på den smalaste stigen nere vid Brunnsviken möter en kille med keps som hejar på mej och jag hejar snabbt tillbaka samtidigt som jag ser att det är Prins Daniel, bakom honom kommer kronprinsessan med hunden ,och därefter två livvakter. Ett kul inslag på min promenad i dag alltså ;-) 
 

onsdag 11 september 2024

Sjuk!

Idag känner jag mej inte alls i form, rejält förkyld , så det var bara att sjukskriva sig och missade då den obligatoriska utbildningsdagen om CTG, som jag egentligen inte behöver! Men de ser nog till att jag får ta igen den dagen i en annan utbildningsgrupp. Försökte också avboka/omboka den praktiska brandutbildningen i morgon som jag skulle gå på ,en timme mitt på dagen, men se, den kunde man bara omboka/avboka FEM dagar innan, man kan ju inte rå för att man blir sjuk? Nåja, åker inte dit i alla fall. Frågan är om jag är pigg nog att jobba i morgon kväll, vi får väl se?
 

tisdag 10 september 2024

Förkylt igen!

Tro det eller ej, men jag är väldigt förkyld igen, suck! Vi som skulle åka till Vendelsö idag och hälsa på barnbarnen, men det får vänta. Nåt som jag inte ville missa idag var ultraljudet av min mage i morse, så det var bara att bita ihop när klockan ringde vid 07-tiden i morse och bege sig in till stan.
Torghandlarna höll på att plocka upp sina varor på Hötorget...

Ultraljudet såg bra ut enligt den som gjorde det, inga gallstenar. Svaret skickades till min husläkare, som ringde mej senare på dagen och berättade att de sett en polyp ( i gallan?) och att jag under 2 års tid ska följas upp med ultraljud, en gång i halvåret, bra så...

I morgon bitti är det dags för en utbildningsdag om CTG -kardiotocografi, fostrets hjärtljud som registreras tillsammans med livmoderns sammandragningar, den utbildningen är obligatorisk, kan tycka att det känns lite konstigt att jag ska behöva gå den som numera aldrig jobbar med CTG? Få se hur jag mår i morgon...
 

måndag 9 september 2024

Skyltsöndag på en glad måndag


Nu kommer jag att bombadera er med härliga foton från den fantastiska helgen i den finska skärgården.
Vi befinner oss på ön Norrskata...
 
Hos värdparet G och C, där vi blev bjudna på champagne när vi kom!

..och en god lunch...
Vädret var det inte nåt fel på heller!

Vi gick ut på en svamp-promenad...och visst hittade vi kantareller!
Har aldrig sett så mycket kantareller, och för mej är det ju nästan första gången jag plockar kantareller, har bara plockat några kantareller vid ett tidigare tillfälle, så jag var överlycklig!
Så blev vi bjudna på Aperol Spritz, mums!
Njutbara vyer, fick inte  nog att titta på detta!
Ett svanpar såg vi ofta, med sina två ungar.
En härlig middag :  Pärlcouscous med sesamstekt halloumi och myntayoghurt.
..och vi badade i det något svala vattnet...

Bastubad och sen nakenbad på det...sååå ljuvligt!

På promenad i omgivningarna....
...minsann tänkte jag på BP:s skyltsöndag, så lite skyltar kommer här i efterskott...här undrar man vad en kofferdiskeppare är ?



Såklart dök Mumintrollet upp, eller Muminpappan är det ju som syns.
En av många bryggor...
En fågelholk som visade vilket land vi var i !
På fastlandet såg man denna sten-anläggning : "strandvy från gångna tider"
En mjölkpall...
Nu är vi tillbaka i Åbo och på vår väg hem, men vad som finns i detta hus, det vet jag inte, kanske Paula kan hjälpa mej?
Åbo slott sett från Viking Grace...nu lämnar vi Finland.
Blev en helkväll på båten, och tidigt i morse (06.30) var vi tillbaka i Stockholm .
...och jo, så tacksam att jag fick med mig kantareller och en Karl-Johansvamp hem!
Tusen Tack G och C för en fantastisk helg som jag fick tillsammans med några till från Järvsö-gänget! 
Verkligen en glad måndag också,  Caritas tema, med alla dessa minnen.


lördag 7 september 2024

Vilken dag i finska skärgården!

Kan man ha mer tur med vädret? Vi har njutit av en ljuvlig frukost utomhus med havsutsikt och sol. En långpromenad med ännu mer kantarellplockning. Bad och bastu. Lunch ute, och sen en grillkväll och massa skratt och frågesport.
 Kan inte med ord beskriva vilken härlig dag vi har haft, och att jag badar2 gånger… ( naken också)i det kalla havsvattnet är ju lite otippat, jag gillar ju minst 25 grader i vattnet, tror knappt det var 20 grader här, men härligt uppfriskande!

fredag 6 september 2024

Godmorgon Finland


 Hade ingen täckning på båten igår kväll, så inget inlägg på bloggen igår. Men nu sitter vi och väntar på den tredje bilfärjan ut i den finska skärgården

onsdag 4 september 2024

Full fart

I natt gjorde vi rätt för lönen, om förra natten var ovanligt lugn, så var denna natt det omvända.  Vi var bara 3 barnmorskor i natt, plus en uska. Jag hade att göra hela natten, så det var med en lätt huvudvärk jag cyklade hem i morse, och vaknade med huvudvärk också. Tog i alla fall en promenad sent omsider, ville ju gärna komma ut en sväng i det fina vädret, och det var skönt.

Nu stundar gudskelov lite ledighet igen, och min agenda är full! I morgon bitti så ska jag lämna blodprover fastande, jag har köpt en hälsokontroll med 49 markörer, ska bli spännande att se svaren. I morgon kväll går båten Viking Glory mot Åbo, vi är några från Järvsö-gänget som ska hälsa på en kollega i finska skärgården där hon har sitt sommarställe, ska bli så spännande!
 

tisdag 3 september 2024

Minnestisdag

Idag blir det fina minnen som Facebook påminner om, här är vi i Malaga och firar  vår blivande 30-åriga bröllopsdag , anno 2021.
2022 var jag i London och drack Champagne och åt ostron på Harrods denna dag.
För 11 år sedan var vår nattgrupp hos en kollega och njöt av hennes lantställe i Norrtäljetrakten!
Så kommer det kära minnen med familjen när vi var på Kreta, fotona är inlagda 2008, det var ett tag sedan!
Fina killarna!

Efter en lugn natt på jobbet så har jag sovit gott idag. Nu laddar jag för natt nr 2.
 

måndag 2 september 2024

Glad måndag

Williams dop-present måste jag ju få visa, är glad att jag köpte den uppe i Nusnäs utan problem. Dalarna design har fortfarande inte förändrat någon summa på Klarna för min bröllopspresent, där står det att de fortfarande väntar på att Dalarna design ska bekräfta, fastän jag har mailat, ringt och även varit in i butiken i Falun! 

En "glad måndag", Caritas tema, är det i alla fall, för jag är fortfarande uppfylld av alla roligheter som hände i helgen! Nu stundar två nattpass, kanske slipper jag regn ikväll så jag kan cykla!