torsdag 19 september 2024

Sivota dag 4 växlande väder


 Torsdagen i Sivota, Grekland började med ett skapligt väder, tog en joggingtur och det såg ut att bli en fin dag. Men efter frukost så började det åska och blixtra, och så kom regnet, som vräkte ner. Jag som hade vaknat redan vid kl 06 passade på att sova mej igenom ovädret. Lagom till lunch så slutade det regna, och vi begav oss i samlad tropp ner till stranden och deras restauranger. Jag åt en supergod grillad bläckfisk till lunch, och humöret blev på topp igen, för solen kom tillbaka också! Eftermiddagen tillbringade vi vid poolen och både jag och kompisen Y facetimade med våra barnbarn, så mysigt! 

Tog en taxi in till ”staden” och hann med att se solnedgången i hamnen medans vi tog en drink, sååå mysigt och vackert. Middagen intogs på en italiensk (!) restaurang, då favoritrestaurangen inte hade några bord. Jag var sen tvungen att köpa lite hjälp mot de tuffa myggen här, klådstillande och även en spray som håller dem borta, jag har fått så många myggbett, och får stora utslag av dem som kliar väldigt. 

I morgon är en ny dag , och vi får se vad det blir för väder, regn säger väderapparna, vi får väl se! 

Vi har trots en regnig förmiddag haft en fin dag! 


3 kommentarer:

Ditte sa...

Skönt att det solade upp sig och att det blev en bra dag. Ett knep att ta till vid måltider utomhus är att lägga kaffe (frystorkar eller annat) i aluminiumfolie och tända på. Detta brukar jhålla myggen borta. Testade det förra året när vi var i grekiska övärlden- Men bra att du fått köpt medel mot klådan.
Kram! Önskar er en fin fredag.

Äventyret framtiden sa...

Du får till så fina foton! Klokt att sova "bort " regnet!
Ha det fortsatt gott...apropå gott så ser bläckfisken riktigt god ut!
En fin fredag önskas!
Kram

BP sa...

Helt underbara bilder. Och jag bara dreglar när jag ser den grillade bläckfisken - dregel, dregel:-)
Älskar ditt collage så himla fint. När du är hemma igen får du förklara hur man gör det i blogspot.
Nu håller jag alla tummar och tår att ni får fint väder imorgon. Vågar knappt säga hur fint vi har haft det idag...
KRAM:-)