fredag 28 augusti 2009

Komplicerad förlossning

Skulderdystoci innebär att barnet inte roterar i utdrivningsskedet och axeln fastnar, och barnet inte kommer ut, är en tuff komplikation som sällan inträffar. Därför är det viktigt att regelbundet få träna praktiskt på dockor hur man ska gå tillväga vid en sån situation.
Bl.a det fick vi praktiskt gå igenom under konferensen i Norrköping. Spännande och jätteviktigt. Men en docka är ju aldrig samma sak att jobba med som ett barn,men det är viktigt att lära sig handgreppen.
Vi har även kurser hemma på "mitt sjukhus",men man kan aldrig få för mycket träning.
I natt var en lugn natt,och fick vara med vid ett härligt PN !(Partus normalis), sånt vill man ha mycket av :). Ikväll stundar kräftor hos kompisar....

5 kommentarer:

imse sa...

Det är bra att få träna praktiskt på vissa saker, även om det är konstgjorda patienter.

Ha en kul kväll! Kram

Marie S sa...

Beundrar...och vilket roligt jobb du måste ha (för det mesta).. glädjen du måste få vara med och dela varje gång du jobbar..
Kram ♥

Mina ord - min vardag sa...

Du måste verkligen ha ett drömjobb fast kanske många gånger sorgligt med. kram

Lallis - liv och leverne sa...

Det måste vara ett av världens mest fascinerande jobb du har:)
kram Lallis

Jonas sa...

Bra, träna på för det räddar säkert liv.
När vår minsting skulle "ut" så hade haft tydligen rock'n roll fest innan. Han hade rockat så det var en begynnande knut på navelsträngen. Fram till förlossningen var det inga problem, men knuten drogs åt när han skulle ut. Det var i och för sig inget att skratta åt, men till sist hävde sig en doktor såg på min hustrus mage o klämde ut pojken, ungefär samma princip som när man klämmer en finne (jaa DET var ju också en liknelse, men det var i alla fall så det såg ut) Allt gick dock bra, men jag glömmer det alldrig.. O inte hustrun heller för den delen..